SoilSteam International AS er nytt medlem i klyngen

SoilSteam er tatt opp som nytt medlem i NCE Heidner Biocluster. Gründerbedriften med base i Sandefjord renser jorden for invaderende fremmedarter uten bruk av kjemikalier, slik at den får nytt liv som matjord.

Publisert 8. mai 2023
Revidert 8. mai 2023
Skrevet av linda-theres
SoilSteam International AS er nytt medlem i klyngen
Fotokred_hvit SoilSteam International AS
Soilsteam International AS er nytt medlem i klyngen. SoilSteam-teknologien bruker vanndamp til å dyprense jorda, helt uten bruk av kjemikalier.

– Ved å kombinere jorddamping med banebrytende teknologi har vi skapt løsningen på et av verdens mest presserende problemer: mangelen på matjord, sier Hans Kristian Westrum, CGO i SoilSteam.

Fra gründerbedrift til profesjonelt team

– De siste årene har vi gått fra å være en liten gründerbedrift til å bli et stort, profesjonelt team med eksperter på alle våre fagfelt. 

I dag består SoilSteam av 16 engasjerte mennesker som brenner for å gjøre en forskjell.

– Vi har utviklet et dampsystem for rengjøring av urene jordmasser. Systemet vårt er et renseanlegg der jorden varmes opp med damp til temperaturer mellom 60 og 99 grader i en bestemt en periode. Målet er å uskadeliggjøre uønskede organismer, slik som sopp, svartelistede frø eller planterester i jordmassene, forteller Westrum.

Ulike typer landbruksmaskiner

– Den ene maskinen er mobil, og fjerner ugress og uønskede organismer i bondens matjord. Den andre er stasjonær, og omdanner infisert jord fra for eksempel byggeprosjekter til matjord. Formålet med våre maskiner er å sørge for mer og bedre matjord, sier han.

SoilSteam International Soilsaver: steriliser jord på stedet. Dette er en unik maskin som ved å sprøyte ren vanndamp i jord med fremmede arter, steriliserer den og gjenoppretter vekstmiljøet.

Vil bidra aktivt i samarbeidsprosjekter

Daglig leder i NCE Heidner Biocluster, Brit Rønning Johansen, er glad for å ønske SoilSteam velkommen i klyngen.

– Med SoilSteam på laget styrker vi klyngesamarbeidet med en innovativ teknologibedrift med stort internasjonalt vekstpotensiale. SoilSteam muliggjør fjerning av skadedyr og ugress helt uten bruk av kjemikalier og er godt posisjonert med tanke på det økte fokuset på jordhelse og gjenbruk av jordmasser. SoilSteam jobber dermed med flere av fokusområdene til klyngen, både når det gjelder bærekraft og sirkulær økonomi, innovasjon og kommersialisering.

SoilSteam samarbeider allerede med flere av klyngens medlemmer. Blant annet er selskapet i gang med et pilotprosjekt sammen med Graminor, NMBU og NIBIO med flere, der teknologien benyttes for å uskadeliggjøre nematoder og hønsehirse – kjente problemer i norsk jordbruk.

Westrum forteller at SoilSteam håper at medlemmer i klyngen kan være med å diskutere, samt løfte interessante problemstillinger i fellesskap.

– Vi ønsker å bidra aktivt inn i samarbeidsprosjekter med tid og kompetanse innenfor våre interesseområder, sier Westrum, som også er interessert i samarbeidsprosjekter med partnere i EU.

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem av NCE Heidner Biocluster får du tilgang på medlemsfordeler som:

  • Aktiviteter og tjenester for medlemmer
  • Økt synlighet, nasjonalt og internasjonalt
  • Møteplass – bli kjent, finne samarbeidspartnere
  • EU-rådgiver for forskning- og innovasjonsprosjekter

Her finner du oversikt over våre medlemsfordeler
Medlemsoversikt


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS