Norges matsikkerhet og beredskap avhenger av mer bærekraftig og norskprodusert fôr. Prosjekt: Fremtidsfôr skal bidra til en helhetlig tilnærming til bærekraftig fôr fra landbrukets side.
Regjeringens Samfunnsoppdrag for bærekraftig fôr har satt et mål om at alt fôr til husdyr og oppdrettsfisk skal komme fra bærekraftige kilder innen 2034. I tillegg skal det produserer 640 000 tonn nye fôrråvarer i Norge. Sluttresultatet skal bli en mer bærekraftig norsk fôrkjede.
Prosjekt: Fremtidsfôr er initiert av landbruksaktører for å starte arbeidet med målsetningene i Samfunnsoppdraget for bærekraftig fôr som er startet av myndighetene. Samfunnsoppdraget har mål om å øke produksjonen av fôr i Norge på en bærekraftig måte. Svært tett knyttet mot selvforsyning/matberedskap.
Fordi vi i dag er langt unna målene. I dag er 55% av råvarene i kraftfôret til husdyr norskprodusert. Målet er å øke til 70 % innen 2034. På den blå siden er 8 % av råvarene i fôr til oppdrettsfisk norskprodusert. Målet er å øke til 25 % innen 2034.
For å nå dette målet må prosjektet definere kriterier for bærekraftig fôr, foreslå regelverksendringer for økt ressursutnyttelse, bidra til nye ideer og vekst i produksjonen av fôr og jobbe for økt samarbeid i verdikjeden for fôr.
Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge, NHO Mat og Drikke og Norges Bondelag.
Prosjekt: Fremtidsfôr ledes av Lise Lotte Dalen
NCE Heidner Biocluster / Klosser Innovasjon
mail: lise.lotte.dalen@nullklosser.no
mobil: 911 91 993
Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.
2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS