Ideen bak SpermVital-teknologien er å forlenge livet til spermier etter inseminasjon.
Spermvital vil være en del av det sterke bioteknologiske fagmiljøet der en kan hjelpe hverandre med internasjonal markedsføring, her kan vi bidra inn med våre erfaringer. Bedriftens vekstpotensial ligger utenlands. Virksomheten understøtter også bærekraftig matproduksjon gjennom spisset teknologi på fruktbarhet. Vi er også interesserte i prosjekter som omhandler materialteknologi som kan effektivisere bioteknologien.
Om klyngemedlemskapet
Klyngen har en sterk funksjon når det gjelder å holde liv i fagmiljøet. Dette er viktig for rekruttering, da flinke folk ønsker flere arbeidsmuligheter i et større kompetansemiljø. NCE Heidner Biocluster styrker fundamentet ved å gjøre offentlige myndigheter og utdanningsinstitusjoner oppmerksomme på mulighetene og ressursene som bor i medlemsbedriftene. Spermvital ønsker også å gjennom klynga få tilgang til andre marked enn bare storfe, og jobber nå bl.a. med et produkt tilpasset gris. Å være en del av en anerkjent klynge kan tiltrekke seg storkapital og investorer fra utlandet.
Klyngen har en sterk funksjon når det gjelder å holde liv i fagmiljøet. Dette er viktig for rekruttering, da flinke folk ønsker flere arbeidsmuligheter i et større kompetansemiljø.
Nils Christian Steig, daglig leder, Spermvital
Aktuelt fra medlemmene
Digifarm, en Hamar-basert agritech-startup, bruker kunstig intelligens (KI) og satellittdata for å revolusjonere avlingsoptimalisering. I 2022 sikret de seg nærmere 6 millioner euro i tilskudd og egenkapital fra EU-programmet EIC Accelerator. Selskapet har nå etablert seg i 23 land. I juni er prosjektet ferdig, og denne uken besøkte Digifarm NCE Heidner Biocluster sammen med sin prosjekt-kontakt fra European Innovation Council (EIC) for å dele av sine erfaringer.
NORGRO er tatt opp som ny partner i NCE Heidner Biocluster. Selskapet er en ledende, landsdekkende leverandør av såvarer, plantemateriale og midler til yrkesdyrkere innen grøntnæringen.
Fokuset er stort på reduksjon av klimagasser fra drøvtyggersektoren nasjonalt og globalt, og ulike metanreduserende tiltak er under utprøving og evaluering. Norturas forsøk med utprøving av 3-NOP til okser på en typisk norsk fôrrasjon er et stort og viktig bidrag i arbeidet når det skal rigges til for å ta i bruk metanhemmere i norsk kjøtt- og melkeproduksjon. Dette er en del av arbeidet for å kunne nå landbrukets klimamål fram mot 2030.
Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.
2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS