Workshop i bærekraftig forretningsutvikling

Denne uken arrangerte vi workshop i bærekraftig forretningsutvikling med landets fremste bærekrafteksperter Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen.

Publisert 17. september 2020
Revidert 17. september 2020
Skrevet av linda-theres
Workshop i bærekraftig forretningsutvikling
Fotokred_hvit Linda-Theres Trondsen
Landets fremste bærekrafteksperter Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen ledet workshopen i bærekraftig forretningsutvikling.

– Vi i NCE Heidner Biocluster tilbyr våre medlemsbedrifter et unikt kompetanseprogram innen bærekraft, der målet er gi deltakerne kunnskap og verktøy som skal være til hjelp når bedriftene skal lykkes med å skape økt lønnsomhet innen sitt bærekraftarbeid, sier prosjektleder innovasjon og bærekraft, Brit Rønning Johansen.

Alle kan bli bedre

– Denne våren har vi jobbet konkret med anerkjente verktøy for å analysere nå-situasjonen i bedriftene og for å prioritere hva som er viktig å ta tak i først. Fokus nå er å jobbe med ideer til tiltak, og hensikten med workshopen var å få inspirasjon til hvordan en med utgangspunkt i felles utfordringer og på tvers av bedriftene kan skape nye lønnsomme bærekraftige forretningsmodeller, fortsetter Rønning Johansen.

Workshopen ble ledet av landets beste forskere og forelesere innen bærekraft, Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen,som formidlet ulike eksempler på bærekraftige og sirkulære forretningsmodeller, samt viste deltakerne hvordan en kan bruke kunnskap til å designe en mer bærekraftig og lønnsom forretningsmodell i egen bedrift.

Videre fokuserte Jørgensen og Pedersen på sirkulære løsninger og hvor viktig det er å samarbeide, noe medlemsbedriftene i klyngen allerede drar store fordeler av. Gjennom samarbeid og erfaringsutveksling får bedriftene også større fortrinn og bedre muligheter til å nå sine mål innen bærekraftig forretningsutvikling.

Verdifullt samarbeid i klyngen

– Vi kan alle bli bedre på å jobbe med forretningsutvikling, og vi kan også lære av hverandre. Samarbeid innenfor og på tvers av bedrifter og verdikjeder er nøkkelen til å lykkes, sier André Monsrud, utviklingssjef for grønn vekst i Felleskjøpet Agri.

Linda-Theres Trondsen André Monsrud, leder temagruppen for bærekraft i NCE Heidner Biocluster og er utviklingssjef for grønn vekst i Felleskjøpet Agri.

Monsrud leder temagruppen for bærekraft i NCE Heidner Biocluster, og er en av pådriverne bak kompetanseløftet innen bærekraft for klyngens medlemmer. Målet med gruppen er samarbeid, kunnskapsdeling, samt lære av andre sektorer som også jobber med grønn forretningsutvikling.

– Å jobbe med forretningsutvikling knyttet til klima og bærekraft er komplisert, og da har vi enda større behov for å lære av hverandre, sier Monsrud. – Det er viktig at vi får input fra noen som allerede har tenkt, og for oss i klyngen er det svært verdifullt å høste erfaring fra Jørgensen og Pedersen som også jobber tett med næringslivet. Under workshopen fikk vi blant annet høste erfaringer fra hvordan andre sektorer jobber med grønn forretningsutvikling, forteller han.

Klar tale fra bærekraftekspertene

– Vi ser at bedriftene i større grad fokuserer på bærekraft ettersom ny teknologi og kundenes preferanser legger press på forretningsmodellene slik vi kjenner dem i dag, sier bærekraftekspertene Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen.

Dette betyr at bedriftene må innovere forretningsmodellene sine for å oppnå lavere fotavtrykk og høyere ressurseffektivitet.

– Som leder må en ha kunnskap om hvordan en designer smarte og lønnsomme forretningsmodeller som utnytter mulighetene i sirkulær økonomi, sier Jørgensen og Pedersen. 

Det var god stemning og samhandling på workshopen.
(Trykk på bildene for større versjon).


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS