Fredagshilsen 22. september, 2017

God helg!

Dette er et ukentlig nyhetsbrev fra Heidner, der vi ønsker å dele nyheter og spennende aktiviteter fra klyngenettverket. Gi oss gjerne tips om saker vi bør skrive om.

post@heidner.no
www.heidner.no 

15 millioner til Norsk-Indisk AMR-prosjekt

Førsteamanuensis Rafi Ahmad ved Høgskolen i Innlandet får 8 millioner fra NFR’s “BEDRE HELSE”-program for det Norsk-Indiske samarbeidsprosjektet “AMR-Diag: A Novel Diagnostic Tool for Sequence Based Prediction of Antimicrobial Resistance”. Totalbudsjettet er 15 millioner.

Målet med prosjektet er å utvikle et verktøy for real-time diagnostisering av patogener, noe som vil være raskere, billigere og mer nøyaktig. Dette er viktig for å redusere bruken av antibiotika og dermed redusere forekomsten av antibiotikaresistens. Les mer.

Vil du høre mer om dette? Bli med på åpent temamøte under Forskningsdagene mandag 25. september kl. 17.30 - 20.00

---

Arena Innlandet:
Food 4.0 - sustainable or not?

Førstkommende tirsdag setter Heidner-klyngen sitt preg på Oslo Innovation Week. Fra kl. 9.00 på Sentralen, kan vi høre Norges ledende innovatører innen bærekraftig matproduksjon fortelle om hvordan og hvorfor de setter bærekraft i høysetet.

På programmet står:
Ragnhild Nilsen (Leder for det grønne skiftet i Nortura)
Andre Monsrud (Utviklingssjef grønn konkurransekraft, Felleskjøpet Agri)
Sverre Bjørnstad (Adm. dir. i Geno)
Kristin Børresen (Markeds- og kommunikasjonssjef i Graminor)
Morten Finborud (Adm.dir i HIAS IKS)
Sigridur Thormodsdottir (Head of Biobased Industries Innovasjon Norge)

Mer info og billettbestilling her. Gratis inngang!

---

Avl gir stor klimagevinst!

Systematisk avl gjør at den norske grisen i dag spiser 80 kilo mindre fôr for å oppnå ønsket slaktevekt, enn den gjorde for 50 år siden. Dette gir god klimagevinst og gjør grisen svært populær i utlandet. Se film fra Klimastart landbruk!

---

20 mEUR agri-food investeringsfond i Irland

Nylig ble The Ireland AgTech Fund etablert, som en allianse mellom Irlands myndigheter og det amerikanske investeringsselskapet Finistere Ventures som har spesialisert seg innen landbruksteknologi. Fondet forvalter 20 millioner euro og skal investere i oppstartsselskaper og tidlig-fase teknologi innen "agribusiness" og matsektoren i Irland.

Ifølge Finistere Ventures, håper de Irlandsetableringen kan fungere som et brohode inn i det europeiske markedet, hvor de etterhvert håper å etablere flere investeringsselskaper.

For Heidner-miljøet er det spennende å merke seg den økte investeringsinteressen og -aktiviteten som vi nå ser innen landbruk og matproduksjon ute i verden.

Les mer.

---

Rekordbesøk på "Midt i matfatet"

Forrige helg var en rekke Heidner-medlemmer med på mat- og landbruksmessen "Midt i matfatet", med nesten 12 000 besøkende. Det var stor interesse for våre 2 konkurranser, "Veien til maten" og "Fremtidens matpakke".

Veien til maten ble arrangert i samarbeid med Nortura, Tine, Felleskjøpet, Hedmark Bondelag, Graminor, Mesterbakeren, Geno, Norsvin, Tyr og Høgskolen i Innlandet, og formålet var å vise de ulike leddene i verdikjeden før maten er et ferdig produkt i butikken. Anette Wahl-Eriksen fra Ridabu er den heldige vinneren av dagskort for 4 personer til Hunderfossen familiepark. 

"Fremtidens matpakke" var en tegnekonkurranse om hvordan matpakken vår ser ut om 50 år. Hva spiser vi og hvordan er maten produsert? Veldig mange gode forslag kom inn, og disse 3 ble kåret til de mest kreative:

---

Kalender

Arena Innlandet - Food 4.0 - sustainable or not? @ Oslo Innovation Week
26. september kl. 8.30-12 på Sentralen, Oslo. Les mer

Arena Innlandet jobbmesse
26. september kl. 18-21 på Sentralen, Oslo. Les mer

Biotown 2017 - en nasjonal møteplass for aktører innen bioøkonomien
7.-9. november i biobyen Hamar. Se biotown.no

Ledige stillinger

---

Ukas tweet

Følg Heidner på sosiale medier
Facebook         Twitter         LinkedIn      YouTube