FORBEREDT: Biobaserte materialer

Arrangementsansvarlig : NCE Heidner Biocluster

FORBEREDT: Biobaserte materialer

6. mai 2024

Microsoft Teams 14:00-15:00

Påmelding

Når vi ser på de miljømessige, økonomiske og sosiale konsekvensene av å være avhengig av fossile brensler, er det lett å tenke på problemstillinger knyttet til drivstoff og energi til hus og transport. Dette er problemstillinger som også tar stor plass i dagens diskusjoner om grønn omstilling.

Men hva med materialer? Fossilt brensel brukes som råstoff for plastproduksjon. Og produksjonen øker hver år! Det er plast overalt: klær, isolasjon, matemballasje, tepper osv. 

Hvis man ikke utvikler alternative biobaserte materialer som kan erstatte plastbruk vil vi sannsynligvis heller ikke klare å redusere vår avhengighet til fossile brensler.

I webinaret vil Nathalie Bauer, daglig leder i Bioregion Institute utforske mulighetene og potensialet for en mer bærekraftig fremtid gjennom bruk av biobaserte materialer.

Nathalie Bauer er daglig leder i Bioregion Institute.

Presentasjonen inneholder blant annet:

Bioregion Institute

Bioregion Institute er et ideelt aksjeselskap stiftet i 2020, som jobber for allmennyttige formål. BiOi driver spesialisert designvirksomhet innen biobaserte materialer, gjennom materialutvikling, produktdesign, rådgiving og prosjektledelse av designdrevne innovasjonsprosesser. Bioregion Institute skal utvikle og tilby infrastruktur som fremmer sirkulære verdikjeder for organisk biomasse. Dette skal gjøres i samarbeid med næringer, industri, forskning, organisasjoner og myndigheter, med felles mål om skifte til det post-fossile samfunnet.

Nathalie Bauer er daglig leder i Bioregion Institute. Hun har internasjonal erfaring fra Sveits, Frankrike og Norge og tverrfaglig ekspertise fra tidligere roller som leder i offentlig sektor, konsulent i finansbransjen, entreprenør, eller fra hennes utdanning innen biokjemi og molekylærbiologi.

Arrangementet holdes digitalt, er gratis og åpent for ansatte i partnervirksomheter i NCE Heidner Biocluster.

Meld deg på

Påmeldingsfristen for dette arrangementet er utløpt, og du kan dessverre ikke melde deg på.

Ved å registrere deg, samtykker du til at dine personopplysninger blir behandlet for å administrere din deltakelse på kurs og arrangementer du er påmeldt. Dette er beskrevet i vår personvernerklæring. Der beskrives også hvordan du, når som helst etter avsluttet arrangement, kan trekke ditt samtykke tilbake.

FORBEREDT-webinarene er en del av en serie korte og konsise foredrag rettet mot ledere og nøkkelpersoner som ønsker å være «forberedt» på endringene som følger med samfunnets økte fokus på klima og bærekraft. Forberedt-webinarene arrangeres den første onsdagen i hver måned.

Kommende arrangementer
Sett av datoen! Land møter hav-fôrum 18. september på Gardermoen 
Fotokred_hvit Land møter Hav
Sett av datoen! Land møter hav-fôrum 18. september på Gardermoen 

18. september 2024 Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport
10:00-16:00

Se program
Finansieringshjelp til ditt prosjekt
Fotokred_hvit Linda-Theres Trondsen
Finansieringshjelp til ditt prosjekt

Fortløpende

Se program

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS