Moleda AS tatt opp som nytt medlem i klynga

Moleda AS tilbyr kundene sine en kjemikaliefri løsning for å kvitte seg med sykdommer og skadegjørere på planter. Administrerende direktør i Norden Sander Myhrene ser frem til å bli en del av NCE Heidner Biocluster.

Publisert 10. januar 2023
Revidert 10. januar 2023
Skrevet av Siv
Moleda AS tatt opp som nytt medlem i klynga
Fotokred_hvit Moleda AS
Simen Myhrene fra Moleda AS

Det var etter et fem års langt forskningsprosjekt ved universitetet i Florida og NIBIO i Norge at Moleda AS ble etablert i 2019. Målet med forskningsprosjektet var å utvikle en ny løsning for termoterapi av jordbærplanter. 

Etter et vellykket prosjektet etablerte de selskapet Plantsauna og bygget en kommersiell prototype. Plantsauna gjør det mulig å produsere mat uten bruk av kjemikalier ved å sikre at plantene er friske på utplantingstidspunktet.

– Vi har hatt et ønske om å bli medlem i NCE Heidner Biocluster for å ta del i agri-tech nettverket og satsingen i klynga. I tillegg ser vi frem til å kunne benytte oss av klynga sine dyktige EU-rådgivere, sier Myhrene.

Har ambisjoner om å utvide tjenestetilbudet

I dag har Moleda AS solgt tolv enheter som er operative i Europa og USA. De er fem ansatte med et datterselskap i Nederland der de har to ansatte. 

Per dags dato samarbeider de med flere av klynga sine medlemmer i et uformelt bedriftsnettverk. 

– Vi har en ambisjon om å utvikle behandling som en tjeneste, og planlegger å etablere en digital plattform for å realisere dette. Vi vet at det er flere av medlemmene i klynga som har gjort en digital reise. Dette er noe vi håper å lære av, forteller Myhrene. 

Fornøyd med nytt medlem i klynga

Daglig leder i NCE Heidner Biocluster, Kristiane Haug Berg, er fornøyd med at Moleda AS har blitt en del av klynga. 

– Moleda AS ønsker å aktivt bidra inn i samarbeidsprosjekter med tid og kompetanse. Vi er derfor veldig glade for at de har et sterkt ønske om å bli en del av NCE Heidner Biocluster, sier hun. 

Haug Berg tror Moleda sitt medlemskap i klynga særlig vil bli bra når det kommer til å bidra med kunnskap om internasjonal kommersialisering, matproduksjon i Europa og Nord-Amerika, sirkulærøkonomi, bærekraft og nye forretningsmodeller.

Se oversikt over alle medlemmene i Heidner her

Ønsker du å bli medlem?

Har du også lyst til å bli medlem av NCE Heidner Biocluster?

Les her for å få oversikt over alle medlemsfordeler eller ta kontakt med kristiane.haug@nullklosser.no


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS