Sweco Norge AS er nytt medlem i klyngen

Sweco Norge AS er tatt opp som nytt medlem i NCE Heidner Biocluster. Sweco Norges historie består av 100 år med samfunnsbygging, der resultatene av arbeidet er bærekraftige bygg, effektiv infrastruktur og tilgang til strøm og rent vann.

Publisert 4. juli 2023
Revidert 4. juli 2023
Skrevet av linda-theres
Sweco Norge AS er nytt medlem i klyngen
Fotokred_hvit Sweco Norge
Illustrasjon: Swecos nye hovedkontor i Oslo som er under oppføring.

Sweco er Europas ledende rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhet, og et internasjonalt selskap med prosjekter i 70 land over hele verden. Selskapet ble grunnlagt med utgangspunkt i en visjon om å skape et kombinert arkitekt- og ingeniørfirma, tuftet på tverrfaglig samarbeid.

Økt satsing mot industrisektoren

– Sweco Norge AS har kontorer og lokaler i hele Norge som betjener nærområdene, og ved behov innhenter lokalkontorene støtte eller spesialkompetanse fra Swecos øvrige kontorer, sier Arne Vaarnes Weiby, senior prosjektleder i Sweco Norge.

Nicki Twang – Vår motivasjon for å bli medlem i NCE Heidner Biocluster stammer fra en økt satsing mot industrisektoren, der en del av sektoren er næringsmiddelbransjen, sier Arne Vaarnes Weiby, senior prosjektleder i Sweco Norge.

– Vår motivasjon for å bli medlem i NCE Heidner Biocluster stammer fra en økt satsing mot industrisektoren, der en del av sektoren er næringsmiddelbransjen. Vi har som mål at Sweco skal være den foretrukne partneren innenfor rådgivning i næringsmiddelbransjen, forteller Vaarnes Weiby, som legger til at Sweco kan bidra med kunnskapsdeling og rådgivning til bransjen innenfor områdene bærekraftig utvikling, sirkulærøkonomi, digitalisering og internasjonal kommersialisering.

Rådgivende ingeniørtjenester til klyngens medlemmer

–  Sweco Norge kan bidra med rådgivende ingeniørtjenester innenfor blant annet bygg, energi, infrastruktur og arkitektur, og dette tenker vi er noe som kan komme medlemmene i NCE Heidner Biocluster til gode, sier Vaarnes Weiby.

Sweco er et internasjonalt selskap og har erfaring med hvordan firmaer kan samarbeide globalt. 

– Vi har satsing innenfor digitalisering og bærekraft, og har dedikerte ressurser og roller til å utvikle oss, våre samarbeidspartnere og kunder i dette, sier Vaarnes Weiby.

– Innen digitalisering, sirkulærøkonomi og bærekraft ser vi muligheter til nye forretningsmodeller, der vi ønsker å dele innsikten vi får i våre prosjekter, fortsetter Vaarnes Weiby, og legger til at forretningsutvikling er et fagfelt i stor endring der Sweco Norge ser at teknisk kompetanse i kombinasjon med strategisk rådgivning gir økt grad av innovasjon.

Sweco Norge Arbeidsoppgavene i Sweco er mangfoldige; inkludert kartlegging av artsrike veikanter.

Et bredt nettverk med gode muligheter for økt samarbeid

– I NCE Heidner Biocluster ønsker vi være både samarbeidspartner og faglig støttespiller til klyngens medlemmer, sier Vaarnes Weiby. Sweco Norge har tidligere utført oppdrag for enkelte av klynges medlemmer.

– Vi forventer at medlemskapet vil bidra til økt kunnskapsdeling blant klynges medlemmer, større satsing på bærekraftig utvikling innen næringsmiddelbransjen, og bedre kjennskap til de ulike medlemmenes satsingsområder, behov og ønsker, sier han.

– Sweco Norge er ikke direkte en del av verdikjeden for bærekraftig matproduksjon, men vi ønsker å bidra til en mer effektiv og bærekraftig matproduksjon gjennom kunnskapsdeling og rådgivning innenfor blant annet energieffektivisering og digitalisering, forteller prosjektlederen.

Ønsker å bidra til nye løsninger for eksisterende medlemmer i klyngen

Daglig leder i NCE Heidner Biocluster, Brit Rønning Johansen er glad for å ønske Sweco Norge AS velkommen som ny partner i NCE Heidner Biocluster.

– Vi er glade for at Sweco Norge ser viktigheten av å være representert i den nasjonale næringsklyngen for bærekraftig matproduksjon og grønn bioøkonomi, sier Rønning Johansen. 

– Sweco har sterk teknisk kompetanse og går inn i klyngen med et ønske om å bidra inn med dette og dele innsikt fra sirkulære og bærekraftige prosjekter av ulik art både fra Norge og utlandet, fortsetter hun.

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem av NCE Heidner Biocluster får du tilgang på medlemsfordeler som

  • Aktiviteter og tjenester for medlemmer
  • Økt synlighet, nasjonalt og internasjonalt
  • Møteplass – bli kjent, finne samarbeidspartnere
  • EU-rådgiver for forskning- og innovasjonsprosjekter

Her finner du oversikt over våre medlemsfordeler
Medlemsoversikt


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS