Skogplanter ØstNorge er nytt medlem i klynga

Skogplanter ØstNorge AS er tatt opp som nytt medlem i NCE Heidner Biocluster. Selskapet er Norges største leverandør av skogplanter og ser frem til samarbeidet.

Publisert 24. januar 2023
Revidert 24. januar 2023
Skrevet av Siv
Skogplanter ØstNorge er nytt medlem i klynga
Fotokred_hvit Skogplanter ØstNorge

Skogplanter ØstNorge AS har som mål å sikre nye trær til hogst, til det beste for framtidens skoger. 

Ved bruk av foredlet plantemateriale dyrker selskapet årlig frem 21 millioner skogplanter for salg til sine kunder. Det gjør selskapet til Norges største leverandør av skogplanter. 

Ifølge prosjektleder Hans Christian Solbakken er målet med å bli en del av klynga å kunne nyttiggjøre seg av et større nettverk, samt bidra til bevisstheten rundt skogplanter og den næringen de er en del av.

– Som relativt stor biobasert produksjonsbedrift kan vi bidra med kompetanse og erfaring. Vi tror også vi deler noen utfordringer med andre aktører som jobber med produksjon avhengig av biologiske faktorer. Vi er interessert i samarbeid om å løse disse utfordringene, forteller han.

Over hundre år med historie

Skogplanter Østnorge AS har gjennom Oppland Skogselskap en over 110-årig historie. I dag er Biri planteskole selskapets hovedbase.

Selskapet er Norges første leverandør av planter behandlet med Conniflex. Dette er et giftfritt og miljøvennlig alternativ for å effektivt stoppe snutebilleangrep. Plantene behandles med sand og miljøriktig lim.

Skogplanter Østnorge eies av Skogselskapet i Oppland og Skogselskapet i Oslo og Akershus. 

Positivt for verdikjeden for skog med nytt medlem

Daglig leder i NCE Heidner Biocluster, Kristiane Haug Berg, er glad for at Skogplanter ØstNorge AS har blitt medlem i klynga.

Hun tror at det nye medlemskapet vil medføre nye samarbeidsprosjekter i klyngen, som vil gagne den nasjonale bioøkonomien.

– Skogplanter ØstNorge AS er fremoverlente og ivrige på å få til samarbeid knyttet til bruk av digital teknologi for mer kostnadseffektiv og bærekraftig biologisk produksjon, og er flinke til å benytte seg av klyngens innovasjonssystem for å få til dette, avslutter hun.

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem av NCE Heidner Biocluster får du tilgang på medlemsfordeler som

  • Aktiviteter og tjenester for medlemmer
  • Økt synlighet, nasjonalt og internasjonalt
  • Møteplass – bli kjent, finne samarbeidspartnere
  • EU-rådgiver for forskning- og innovasjonsprosjekter

Les her for å få oversikt over alle medlemsfordeler eller ta kontakt med kristiane.haug@nullklosser.no

Se oversikt over alle medlemmene i Heidner her


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS