Brit Rønning Johansen er ny klyngeleder

Brit Rønning Johansen tar over stafettpinnen som klyngeleder i NCE Heidner Biocluster fra 1. mars. Kristiane Haug Berg skal over i en ny stilling hvor hun skal lede den strategiske satsingen agrifoodtech i Klosser Innovasjon.

Publisert 1. mars 2023
Revidert 1. mars 2024
Skrevet av Siv
Brit Rønning Johansen er ny klyngeleder
Fotokred_hvit Linda-Theres Trondsen
Brit Rønning Johansen er ny klyngeleder i NCE Heidner Biocluster fra 1. mars.

Brit Rønning Johansen har vært ansatt som prosjektleder i NCE Heidner Biocluster siden 2014. De siste årene har hun vært ansvarlig for fagområdene bærekraft og innovasjon, og har samtidig ledet bærekraftsatsingen Resiliens i Klosser Innovasjon AS.

Nå trer hun inn i en ny rolle som klyngeleder. 

– Jeg ser fram til å videreføre det gode arbeidet som er gjort, samtidig som vi skal sørge for stadig utvikling, og legge til rette for nye spennende samarbeidsprosjekter for å ytterligere befeste klyngas posisjon, sier Rønning Johansen. 

Klynga er godt posisjonert for videre arbeid

Hovedmålet for samarbeidet i NCE Heidner Biocluster er å styrke bedriftenes internasjonale konkurransekraft og være et utstillingsvindu for bærekraftig matproduksjon. 

– NCE Heidner Biocluster er godt posisjonert for fremtiden. Vi opplever medlemsvekst, har et engasjert og kompetent styre og administrasjonsteam, og en Gold Label sertifisering som gjør klyngen til en enda mer attraktiv samarbeidspartner internasjonalt, sier Rønning Johansen. 

Les mer: NCE Heidner Biocluster har fått Gold Label for Cluster Management Excellence

NCE Heidner Biocluster Brit Rønning Johansen blir ny klyngeleder i NCE Heidner Biocluster. Kristiane Haug Berg skal lede satsingen på agrifoodtech i Klosser Innovasjon. Foto: NCE Heidner Biocluster

Kristiane Haug Berg skal lede agrifoodtech-satsing

Klosser Innovasjon og NCE Heidner Biocluster har samarbeidet om å skaffe finansiering til å opprette et landslag for norsk AgriFoodTech. Klyngeleder gjennom fem år, Kristiane Haug Berg, skal lede dette prosjektet i Klosser Innovasjon. 

– Jeg har hatt fem spennende år som daglig leder i NCE Heidner Biocluster. Det har vært noen år hvor mange barrierer har blitt brutt, og responsen på alt spennende som skjer i næringa vår har fått mer oppmerksomhet, sier hun. 

Les mer: Landslaget for norsk AgriFoodTech lansert under ArendalsukaLandslaget for norsk AgriFoodTech lansert under Arendalsuka

EU-rådgiver og Land møter Hav

Under Haug Bergs ledelse har klyngen oppnådd flere milepæler.

-Vi har lykkes med å få utmerkelsen National Center of Expertise (NCE) og ikke minst, Gold Label sertifisering fra ESCA. I 2021 fikk vi på plass en egen EU-rådgiver som har båret frukter og det har kommet hente svimlende 236 millioner bare på de to første årene, sier hun.

Den tidligere klyngelederen trekker også frem konseptet Land møter hav som noe hun er stolt over å ha lykkes med. 

– Siden 2018 har vi jobbet med konseptet Land møter hav sammen med klynger i blå sektor. Dette blir betegnet som banebrytende arbeid på tvers av verdikjeder og her ser vi nok bare begynnelse på muligheter knyttet særlig opp mot sirkulærøkonomi og fremtidens løsninger, sier hun. 

Stor satsing på AgriFoodTech 

Haug Berg vil fremdeles være involvert i klyngeprosjektene gjennom sin nye rolle. 

– Agrifoodtech er fremdeles et viktig statsingsområde i NCE Heidner Biocluster og nå som det er sikret finansiering til å løfte denne satsingen ytterligere, med Kristiane i spissen, så vil dette være positivt for klyngemedlemmene. Kristiane og klyngeadministrasjonen vil fortsette å samarbeide tett, sier Rønning Johansen.

I tillegg til Brit, består klyngeadministrasjonen i NCE Heidner Biocluster i 2023 av prosjektleder digitalisering Anja Løkken Stokke, prosjektleder bioteknologi Sigrid Bratlie, prosjektutvikler Land møter hav Elise Sæle Dahle, EU-rådgiver Linn Dybdahl, og kommunikasjonsrådgiver Linda-Theres Trondsen.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS