Skogfrøverket har som formål å sørge for en landsdekkende tilgang på skogfrø av høy kvalitet.
Skogfrøverket ønsker å støtte seg på det miljøet som klynga byr på innen genetikk, lagring av genetisk materiale, genomisk seleksjon og avlskompetanse både fra dyr og planter. Kommunikasjon med omverden og oppdatering på hva som skjer er også viktig. Digitaliseringsprosjekter i klynga er høyst aktuelt da en behøver nytt utstyr for å gjøre bedre datainnsamling. Droner, avlesing med laserutstyr fra bakken, gps, datasamlere, feltterminaler etc. er alle ting som brukes i andre bransjer og som kunne vært utnyttet bedre til skog.
Som de andre genetikkselskapene har Skogfrøverket stort fokus på bærekraft, og driver hele tiden med utvikling av systemer for dette. Kompetanseutveksling på datainnsamling og lagring er aktuelt for stiftelsen, og kan komme andre klyngebedrifter til gode. Skogfrøverket samarbeider med andre nordiske fagmiljøer som arbeider med skogplanteforedling og frøproduksjon. Dette er nettverk som kan ha interesse for flere bedrifter innenfor klyngen. Vi vil jobbe videre med ideene vi fikk på kompetansekurset i digitalisering sammen med resten av gruppen.
Skogfrøverket ønsker å støtte seg på det miljøet som klynga byr på innen genetikk, lagring av genetisk materiale, genomisk seleksjon og avlskompetanse både fra dyr og planter.
Frode Hjort, daglig leder, Skogfrøverket
Aktuelt fra medlemmene
Fokuset er stort på reduksjon av klimagasser fra drøvtyggersektoren nasjonalt og globalt, og ulike metanreduserende tiltak er under utprøving og evaluering. Norturas forsøk med utprøving av 3-NOP til okser på en typisk norsk fôrrasjon er et stort og viktig bidrag i arbeidet når det skal rigges til for å ta i bruk metanhemmere i norsk kjøtt- og melkeproduksjon. Dette er en del av arbeidet for å kunne nå landbrukets klimamål fram mot 2030.
SoilSteam er tatt opp som nytt medlem i NCE Heidner Biocluster. Gründerbedriften med base i Sandefjord renser jorden for invaderende fremmedarter uten bruk av kjemikalier, slik at den får nytt liv som matjord.
Dyrkbart er tatt opp som nytt medlem i NCE Heidner Biocluster. Selskapet er en startup som utvikler sirkulære tjenester til eiendomsbransjen. Fokus er håndtering av matrester gjennom nabolagskompostering og urbane kjøkkenhageløsninger for dyrking av grønnsaker, samt håndtering av overvann som en sentral merverdi.
Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.
2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS