SpermVital får millionstøtte til å utvikle teknologien rundt inseminering av storfe

SpermVital, som er et datterselskap av Geno SA får 13,5 millioner kroner fra Norges forskningsråd til å videreutvikle teknologien rundt insemineringen av storfe.

Publisert 25. september 2020
Revidert 25. september 2020
Skrevet av linda-theres
SpermVital får millionstøtte til å utvikle teknologien rundt inseminering av storfe
Fotokred_hvit Rakel J. Berg
SpermVital får 13,5 millioner kroner fra Norges forskningsråd til å videreutvikle teknologien rundt insemineringen av storfe.

Dette er veldig gledelig, sier Nils Christian Steig, daglig leder i SpermVital. – Vi har hatt god uttelling på våre søknader om støtte fra Norges forskningsråd, noe som betyr at vi kan videreutvikle og stadig forbedre oss, forsetter han.

Forbedrer teknologien

– SpermVital har patentert og kommersialisert en ny teknologi for kunstig sædoverføring der spermier immobiliseres i geleer av alginat, som gradvis løses opp og frigir befruktningsdyktige spermier over tid etter inseminering. Dette gjør tidspunktet for inseminasjon mindre kritisk enn ved tradisjonell inseminasjon, forklarer Steig.

– Pengestøtten fra forskningsrådet betyr mye, og med disse midlene kan vi forbedre teknologien vår knyttet til insemineringen av storfe ytterligere, sier Steig.

Oppskalerer produksjonsplanen

– Vårt mål er at immobilisering og produksjon blir så enkel at kundene selv kan produsere sæddoser med SpermVitals teknologi, sier han.

– Vi har brukt mye ressurser på utvikling, og støtten vi nå mottar fra forskningsrådet dekker ca. 60 prosent av prosjektrammen. Det er også mulig vi må ansette flere i forbindelse med denne prosessen, noe som også er gledelig, forteller Steig.

– Nå satser vi på å nå målet der kunder i og utenfor Norge selv kan produsere sæddoser med SpermVitals teknologi, og dermed føre til et betydelig større markedspotensial enn dagens, sier Steig.

Teknologien gir brukerne potensielt store besparelser i form av økt fleksibilitet og økt fruktbarhet i avlsarbeidet. SpermVitals teknologi brukes i dag til kunstig sædoverføring på storfe, og inseminasjonsdoser produsert med SpermVitals teknologi selges i en rekke land i Europa i tillegg til i Norge.

Bra også for norsk landbruk

– Det er svært gledelig og bra for landbruket at en bedrift som SpermVital mottar disse midlene, sier Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster. – Det viser at Norge har et stort eksportpotensial og at vi i Norge har forskning godt innarbeidet i landbruket, forsetter hun.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS

Kontakt oss

Ønsker du å snakke med oss, eller booke tid til et møte? Ta direkte kontakt med oss, eller send inn skjemaet så kontakter vi deg.

Kontakt oss

Du kan også ta kontakt med klyngeleder
Gurill Mediaa på e-post: gurill@klosser.no eller mobil: + 47 994 25 914

×

This is your modal content.