Reunion for modul 1 i NCE Heidner Professional Program

NCE Heidner Professionals program handler det om å styrke kompetansen på internasjonal kommersialisering, samt identifisere nye markedsmuligheter og global merkevarebygging.

Publisert 30. oktober 2020
Revidert 30. oktober 2020
Skrevet av linda-theres
Reunion for modul 1 i NCE Heidner Professional Program
Fotokred_hvit Karina Hauge Johansen
Det var god stemning og avstand på årets reunion for modul 1 i NCE Heidner Professional Program.

– Høsten 2019 arrangerte vi første modul av NCE Heidner Professionals Program, som kort fortalt er et treningsforløp i forretningsutvikling, sier Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster.

Hvordan gikk det med deltagerne fra 2019?

Tilbudet er utviklet i samarbeid med The Assessment Company som er instruktører, mentorer og veiledere.

– Nå har det gått nesten ett år siden vi gjennomførte første modul av programmet, og vi i klyngeadministrasjonen er nysgjerrige på hvordan det har gått med deltagerne og planene som ble lagt i fjor, fortsetter Haug Berg.

Gjennomførte reunion

– Vi tilpasser oss dagens koronasituasjon og myndighetenes krav til smittevernstiltak og i dag gjennomførte vi en vellykket reunion. Vi la til rette for at deltagerne kunne delta via Teams eller komme til oss i et stort og luftig klasserom i Biohus på Hamar, sier hun.

Delte erfaringer

i løpet av dagen fikk deltagerne fra Norsvin, Tyr, Geno, Graminor og Klosser Innovasjon sammen med mentorene fra the Assessment Company dele erfaringer og opplevelser relatert til sine case.

– Det var motiverende å høre hvordan det har gått med de ulike bedriftene og deres problemstillinger. Flere har hatt god nytte av verktøyene de lærte, og mange har også fått et mer internasjonalt fokus i arbeidet, sier Haug Berg. – Deltagelsen har for enkelte av bedriftene resultert i nye samarbeidsprosjekter, noe vi synes er veldig positivt, fortsetter hun.

Karina Hauge Johansen Elisabeth Nordbye og Torunn Aasmundstad (begge ansatt i Norsvin) er svært fornøyd med læringsutbyttet fra modul 1.

Deltagelsen på modul 1 har vært verdifull på flere måter. Bedriftene har fått mer internasjonalt fokus, og deltagerne har også opplevd personlig positiv utvikling.

– Flere har blitt tryggere i presentasjonsteknikk, og det å selge inn egne meninger, noe som for mange kan være utfordrende. Vi fikk også tilbakemelding på at flere ønsker seg en modul to som retter seg inn mot digitale flater og god, digital presentasjonsteknikk, sier Haug Berg.

– Nå går vi snart i gang med en ny runde med NCE Heidner Professionals Program, og i år har vi nærmere 20 deltagere fra åtte bedrifter, avslutter Haug Berg, som gleder seg til fortsettelsen.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS