Næringsministeren på bedriftsbesøk i Innlandet

Næringsminister Jan Christian Vestre skal besøke 100 bedrifter før jul, og i forrige uke gikk startskuddet for rundreisen. Denne uken sto Innlandet for tur, og målet med rundreisen er å møte bredden av næringslivet.

Publisert 3. november 2021
Revidert 26. november 2021
Skrevet av linda-theres
Næringsministeren på bedriftsbesøk i Innlandet
Fotokred_hvit Linda-Theres Trondsen
I dag har flere av klyngens medlemsbedrifter hatt besøk av en engasjert næringsminister. Fra venstre: Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster og næringsminister Jan Christian Vestre.

Onsdag 3. november besøkte en engasjert næringsminister Jan Christian Vestre flere av medlemsbedriftene i NCE Heidner Biocluster.

På onsdagens program sto virksomheter innen ny teknologi og bærekraftig matproduksjon, og av klyngens medlemmer var det Cryogenetics, Geno, Norsvin, OS ID, Hias, Hias How2O og Curida som denne gangen presenterte noen av sine løsninger for fremtiden.

 – Jeg ser frem til å møte bedriftene, og å høre hvordan de mener næringslivet og staten kan jobbe sammen for å oppnå målene vi har satt oss, sa Vestre.

Grønne prosjekter

– Jeg har store ambisjoner på vegne av norsk næringsliv. Regjeringen vil bidra til å skape flere jobber i hele landet, styrke fastlandsinvesteringene, øke fastlandseksporten med 50 prosent og kutte klimagassutslipp med begge hender, sa Vestre.

– Vi skal i gang med et grønt industriløft, og vi har dårlig tid, fortsatte næringsministeren.

– Klyngen har medlemmer fra hele verdisirkelen for bærekraftig matproduksjon, og det er ingen tvil om at vi har kompetanse og teknologi som kan bidra til det grønne skiftet og samtidig øke eksporten i sektoren betraktelig, sa Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster.

– Etter et sterkt ønske fra våre medlemmer har vi økt fokus på internasjonal kommersialisering. At bedriftene i dag får sjansen til å tydeliggjøre muligheter, men også utfordringene de møter i sitt arbeid for å øke sin eksport, er svært positivt, fortsatte Haug Berg.

Næringsministeren påpekte også at fastlandseksport er avgjørende for å lykkes med grønn omstilling og verdiskaping.

Økt fokus på agritech

I løpet av det siste halvåret har det vært et økt fokus på agritech nasjonalt.

– At vi har fått mandat av våre medlemsbedrifter til å samle laget rundt dette temaet, er et viktig arbeid som vi også er dypt involvert i, sa Haug Berg.

Se bilder fra dagen her, og trykk på bildene for større versjon.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS