Mimiro er nytt medlem i klyngen

MIMIRO er tatt opp som nytt medlem av NCE Heidner Biocluster. MIMIRO utvikler en dataplattform og digitale løsninger for en mer effektiv og bærekraftig matproduksjon. – En betydelig styrking av digitaliseringsarbeidet i klynga, sier daglig leder i NCE Heidner Biocluster, Kristiane Haug Berg.

Publisert 17. november 2022
Revidert 17. november 2022
Skrevet av Siv
Mimiro er nytt medlem i klyngen
Christian Schøyen er daglig leder i Mimiro som nylig er blitt medlem av NCE Heidner Biocluster

MIMIRO er bondens teknologiselskap. Bak selskapet står samvirkebedriftene Tine SA, Felleskjøpet Agri og Gjensidige Forsikring. 

– Vi bygger digitale produkter for bonden og samler relevante data langs bondens verdikjede. Løsningene har enkle grensesnitt og samstiller data på en smart måte. Dette gir bonden bedre innsikt og hjelper dem til å kontinuerlig forbedre sin produksjon gjennom kloke valg i arbeidshverdagen. Samtidig har vi etablert en moderne dataplattform og utvikler algoritmer basert på maskinlæring – for å muliggjøre enkel og effektiv datadeling, verdiøke eksisterende data samt bruk av høykvalitetsdata i landbruksindustrien, forklarer daglig leder i MIMIRO, Christian Schøyen. 

MIMIRO styrker klyngekompetansen på digitalisering  

Digitalisering er et av satsingsområdene i NCE Heidner Biocluster. Schøyen sier at MIMIRO vil bidra inn i klyngen med både strategisk og praktisk kunnskap om data og datadeling. 

– Vi søker å gjøre datadeling i landbruket så enkel, effektiv og meningsfull som mulig. Barrierer i dag er kostnadsfokus, og manglende kapasitet og kompetanse i næringen. Vi ønsker å bidra med både strategisk og praktisk kunnskap om datadeling og det å løse bærekraftsutfordringer ved hjelp av data, sier han. 

De ansatte i MIMIRO har spisskompetanse på teknologi, datamodellering, maskinlæring og digital produktutvikling – i tillegg til relevant faglig innsikt i landbruket. 

-Vi kan også bidra med nytenkning rundt samarbeids- og forretningsmodeller i et slikt øko-system. En ting er datadeling – men verdien ligger i smart anvendelse av data, sier Schøyen. 

Store muligheter i deling av data og samarbeid 

Klyngelederen er glad for å ønske MIMIRO velkommen inn i klynga. 

– Med MIMIRO styrker vi arbeidet med data og datadeling betydelig. Det ligger enorme muligheter i utnyttelse av de unike dataene vi har i norsk landbruk, sier Haug Berg. 

Schøyen sier han håper klynga kan bidra med nettverk, nye samarbeidsmuligheter og drahjelp til å skape og utvikle et marked både nasjonalt og internasjonalt. 

-Med over 60 medlemsbedrifter innen mat, landbruk, forskning og innovasjon gleder vi oss til å se hvilke nye samarbeid vi kan oppnå med MIMIRO på laget, avslutter Haug Berg. 

Les mer: Ny satsing på digitalisering i NCE Heidner BIocluster


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS