Kreativ FoU-dag i Heidner

Onsdag 12. juni møttes i underkant av 40 ansatte innen forskning og utvikling fra Heidner-nettverket på Staur gjestegård i Stange (http://www.staur.no). Hele 13 av fra bedriftene var representert. Formålet med dagen var blant annet kreativ idémyldring og å legge grunnlag for fremtidige samarbeidsprosjekter.

Publisert 17. september 2013
Revidert 27. oktober 2020
Skrevet av kringstad


Dagen ble innledet med innlegg av Professor Øystein Lie, gründer av bioteknologiselskapet GenoMar, leder av akvakulturnettverket MareLife og 
prosjektleder av Bioverdi,
han redegjorde for forskningens betydning for kommersialisering. Han belyste mange interessante sider ved dette og la vekt på viktigheten av å jobbe i en kunnskapsalmenning, 
dvs at mange profesjoner må være med for å lykkes med kommersialisering av forskning. 


IMG_1920

Til videre inspirasjon fortalte professor Elisabeth Kommisrud, nå ansatt i Høgskolen i Hedmark og tidligere ansatt i Geno, om veien fram til SpermVital AS.
Hun belyste betydningen av en kultur for ville idéer og risikofylte prosjekter for å skape handlingsrom for utvikling av nye produkter, tjenester og bedrifter.

Trygve Roger Solberg i Geno ga en kort innføring i Genomic Selection. Dette er et veldig viktig område for klyngen, og vi vil arrangere en GS-dag for 
alle i Heidner til høsten.

Arne Steffenrem i Skogfrøverket tok for seg tema fra genom til tømmerstokk. Det viste seg at Genomic Selection var meget interessant, også for Skogfrøverket. Videre ville også tilgang til CT-maskinen på Norsvin og annet laboratorieutstyr som finnes i andre bedrifter i klyngen, være av stor nytte for Skogfrøverket.

Siste del av dagen ble deltagerne delt opp i grupper for kreativ jobbing. Gruppene kom opp med forslag til nye samarbeidsprosjekter, nyttige kompetansehevingskurs og aktuelle foredragsholdere til disse. Prosjektledelsen skal nå sammenfatte alle innspillene som kom.
Det var god stemning på FoU-dagen og flere fikk nye kontakter i andre bedrifter. Det er duket for økt innovasjonsgrad i Arena Heidner! Prosjektledelsen forsømte seg og glemte helt å ta bilder denne dagen. Det manglet ikke på gode muligheter, det var vakre omgivelser, solen skinte og mange kreative sjeler deltok aktivt med både innlegg og i gruppearbeid. Illustrasjonen blir derfor et bildet av etterarbeidet.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS