Godt oppmøte på årets årsmøte og eiersamling

I forrige uke ble årsmøte og eiersamling i NCE Heidner Biocluster arrangert. Nærmere 20 medlemsbedrifter var representert både digitalt og fysisk på Biohus i Hamar.

Publisert 21. april 2023
Revidert 25. april 2023
Skrevet av linda-theres
Godt oppmøte på årets årsmøte og eiersamling
Fotokred_hvit Linda-Theres Trondsen
På eiermøtet fikk de fremmøtte en orientering om pågående prosjekter, høstens arrangementer, aktiviteter og informasjon om fremdriften i disse.

NCE Heidner Biocluster har tilbakelagt et godt og begivenhetsrikt år. Gjennom 2022 er det blitt jobbet med flere viktige strategiske grep.

– Vi har blant annet jobbet med strategi for klyngen etter endt periode med NCE-finansiering fra Innovasjon Norge, strategisk posisjonering av næringen og merkevarebygging av grønn bioøkonomi nasjonalt og internasjonalt, sa Kristiane Haug Berg, tidligere daglig leder for NCE Heidner Biocluster. 

– Videre har arbeidet med å rigge et landslag for AgriFoodTech stått sentralt, og det har også vår blågrønne satsning Land møter Hav, fortsatte hun.

Eneste grønne klynge

NCE Heidner Biocluster har gjennomført sitt niende år som klynge i Innovasjon Norges klyngeprogram, Norwegian Innovation Clusters og er eneste klynge som jobber med landbruksbasert matproduksjon og grønn bioøkonomi.

– I løpet av 2022 ble ti nye bedrifter ble tatt opp som medlem, fortalte Haug Berg.

Gold label

På tampen av året fikk NCE Heidner Biocluster tildelt det høyt anerkjente «Gold label»-merket innen «Cluster Management Excellence». Gold label tildeles bare til klynger som viser et høyt nivå av profesjonalitet, engasjerte medlemsbedrifter og sofistikert klyngeledelse. Dette er svært gledelig og befester NCE Heidner Biocluster sin posisjon som den ledende klyngen i Norge innenfor grønn bioøkonomi og arbeidet for en mer bærekraftig matproduksjon. 

Mange aktiviteter

I løpet av 2022 ble det gjennomført møter, aktiviteter, arrangementer og prosjekter som til sammen samlet mer enn 2.000 deltagere. 

Klyngeadministrasjonen ved daglig leder Brit Rønning Johansen ønsker å rette en stor takk til våre 62 medlemsbedrifter og andre samarbeidspartnere som har bidratt inn i prosjektaktivitetene. 

Engasjerte medlemsbedrifter

På eiersamlingen fikk de fremmøtte en orientering om pågående prosjekter, høstens arrangementer, aktiviteter og informasjon om fremdriften i disse.

Det pågående arbeidet med strategi for 2024-2026 ble også presentert og det ble gjennomført en workshop for å samle innspill til videre tilbud og aktiviteter i klyngen. Medlemsbedrifter som ikke deltok fysisk på workshopen inviteres til å komme med sine innspill ved å svare på denne spørreundersøkelsen: Innspill til videre tilbud i klyngen.

Linda-Theres Trondsen Det pågående arbeidet med strategi for 2024-2026 ble også presentert og det ble gjennomført en workshop for å samle innspill til videre tilbud og aktiviteter i klyngen.
Linda-Theres Trondsen Fra venstre: Rune Langerud (Norse Biotech), Eivind Merok (Innlandet fylkeskommune) og Ola Hedstein (Rethink Food) i frisk passiar.

Nye medlemmer til styringsgruppen ble valgt

Valgkomiteen ved Ola Hedstein ga på sin side en velbegrunnet innstilling i forbindelse med valg av nye medlemmer til NCE Heidner Biocluster sin styringsgruppe. Det er viktig at fornyelseselementet i styringsgruppen blir ivaretatt, og for å sikre tilstrekkelig fornyelse og sammensetning i styret har valgkomiteen foreslått fire nye styremedlemmer fra medlemsbedriftene. Alle har formell kompetanse og erfaring som tilfører fornyelse til styret.

Styret og klyngeadministrasjonen ønsker å takke alle som deltok på årets årsmøte og eiersamling. Nytt årsmøte og eiersamling blir arrangert i april 2024.

Her kan du lese årsrapporten fra 2022.

Dette er den nye styringsgruppen i NCE Heidner Biocluster:

Kristin Malonæs, Geno, leder styringsgruppen (1 år) 
Kari Kolstad, NMBU (1 år)
Maria Hörnell-Willebrand, INN (1 år) 
Trond Lund. N2 Applied (1 år) 
Bjørn Petter Skjeltorp, Felleskjøpet Agri (1 år) 
Ane-Guro Danielsen, Nortura (2 år) 
Jeanette Wetzel, Norsvin (2 år) 
Silje Stenstad Nilsen, Biologisk (2 år) 
Rune Langerud, Norse Biotech (2 år) 
Frank Larsen, (observatør) Klosser Innovasjon
Anne Morseth, (observatør) Innovasjon Norge

Leder av styringsgruppen er gjenvalgt for ett år. Nye styremedlemmer er valgt for to år. Øvrige styremedlemmer er gjenvalgt for ett år.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS