Findmy vant Gullakset for andre gang

Findmy produserer utstyr for elektronisk sporing av dyr, mennesker og gjenstander, og vi gratulerer gründerne som i år vant Gullakset for andre gang!

Publisert 26. november 2021
Revidert 26. november 2021
Skrevet av linda-theres
Findmy vant Gullakset for andre gang
Fotokred_hvit Kristiane Haug Berg
Marit Mjøen Solem, daglig leder i Findmy og Halvor Mjøen, eier og utvikler i Findmy.

Prisen deles ut på Agroteknikk, som er Norges største landbruksmesse. Messen pågår i fire dager og er en sosial møteplass for landbruket med faglig påfyll, maskiner og presentasjon av tekniske nyvinninger.

101 produktnyheter

I forkant av årets Agroteknikk ble det i år godkjent 101 produktnyheter, hvorav åtte av disse nyhetene ble tildelt Gullakset.

I 2018 vant Findmy Gullakset for sine elektroniske sauebjeller med stressalarm. E-bjellene kommuniserer via satellitt, og har dekning i områder uten mobildekning. I år vant Findmy gull for videreutviklingen av radiobjellene med programvaren FindMy TIB.

Nettbasert løsning

I den nettbaserte løsningen samles nye og eldre posisjonsregistreringer. Med den nye programvaren kan posisjonene kobles mot individnummer, og ikke bare mot bjellens ID. Med FindMy TIB er det også mulig å importere data fra Animalia, noe som betyr at en kan importere informasjon fra husdyrkontrollen til kartet i løsningen.

Med en egen geogjerde-funksjon kan en også få pushvarsler for individer som krysser bestemte grenser. Denne funksjonen benyttes allerede nå for å varsle togførere om tamrein som beveger seg langs Nordlandsbanen.

Findmy har med dette tatt steget fra å være et sporingssystem til å bli et driftsstyringsverktøy der en rekke datakilder kan kobles og gjøres tilgjengelige.

Kristiane Haug Berg Gullakset ble feiret med kake under årets Agroteknikk.

Les mer:

Findmy
Agroteknikk


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS