Aviant er nytt medlem i klyngen

Aviant AS er tatt opp som nytt medlem i NCE Heidner Biocluster. Aviant jobber med autonom dronetransport, og selskapet transporterer blant annet melkeprøver fra Tine og biologisk materiale mellom sykehus. Selskapet har et sterkt ønske om å bidra med sin kompetanse innen bruk av autonome droner for medlemmene i klyngen.

Publisert 8. april 2022
Revidert 8. april 2022
Skrevet av linda-theres
Aviant er nytt medlem i klyngen
Fotokred_hvit Aviant AS
Aviant har god erfaring innen bruk av autonome droner, og ønsker å dele sin kompetanse med medlemmene i NCE Heidner Biocluster. Fra venstre: Herman Øie Kolden, operasjonsansvarlig, Bernhard Paus Græsdal, teknisk ansvarlig og Lars Erik Matsson Fagernæs, daglig leder.

Aviant AS ble stiftet i 2020 da gründerne møttes på Massachusetts Institute of Technology (MIT).

– Selve ideen og bakgrunnen for Aviant ble utløst av ulike logistikkutfordringer under Covid-19 og de europeiske droneforskriftene som trådte i kraft i januar 2021. Behovet for bedre løsninger innen helsesektoren førte også til at vi sikret oss en pilotkontrakt med St. Olavs hospital i Trondheim, forteller daglig leder i Aviant, Lars Erik Fagernæs.

En rekke milepeler på kort tid

I februar 2021 fullførte teamet sin første autonome flytur mellom Trondheim og Røros.

– Denne ruten er på 120 km og var den lengste autonome droneflyvningen over land i Norge, sier Fagernæs. Siden oppstarten har Aviant fløyet en rekke ruter i Skandinavia i ulike værforhold, hvor det har vært vindkast på 18 m/s og temperaturer helt ned til -26 °C.

– Ved utgangen av 2021 hadde vi tre kontrakter i helsesektoren, og vi vant «Stage Two» i den pan-europeiske konkurransen for beste startups som spinner ut av ledende europeiske universiteter. I fjor utførte vi også hjemleveranser av Covid-hurtigtestsett i Sverige, i tillegg til at vi begynte å frakte Covid-prøver fra Røros til St. Olavs hospital i Trondheim, sier Fagernæs.

Fokus på grønn industri

– Vi ønsker å jobbe tettere med selskaper innen grønn industri, og da ønsker vi spesielt å delta i prosjekter eller presentere våre løsninger som et alternativ. Ettersom dronetransport kan gi muligheter for raskere og mer effektiv transport, kan dette bli et vinn-vinn-samarbeid innad i NCE Heidner Biocluster, sier han.

Ønsker å bidra i tverrfaglige prosjekter

Aviant har god erfaring innen bruk av autonome droner, og ønsker å dele sin kompetanse med medlemmene i NCE Heidner Biocluster.

– Vi kan bidra med vår unike kompetanse innen bruk av autonome droner for medlemmene. Vi kan for eksempel veilede i hvilke løsninger som finnes på markedet, eller informere om gode bruksområder for droner, fortsetter han. sier Fagernæs.

I prosjekter kan Aviant tilby både kompetanse innen teknologi og bruke sin teknologi, noe som kan muliggjøre raskere, billigere eller mer effektiv transport for deltagende part.

Et nytt tilskudd til klyngen

– Aviant styrker klyngens forutsetninger for å utvikle nye løsninger og produkter. NCE Heidner Biocluster er en attraktiv utviklingsarena for aktører innen hele verdikjeden for bærekraftig matproduksjon, sier Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster.

– Med Aviant på laget får medlemsbedriftene tilgang til ny og unik kompetanse innen teknologi og droner, som kan bidra inn i arbeidet som gjøres for å effektivisere og utvikle landbruket, sier Haug Berg.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS