Aviant er nytt medlem i klyngen

Aviant AS er tatt opp som nytt medlem i NCE Heidner Biocluster. Aviant jobber med autonom dronetransport, og selskapet transporterer blant annet melkeprøver fra Tine og biologisk materiale mellom sykehus. Selskapet har et sterkt ønske om å bidra med sin kompetanse innen bruk av autonome droner for medlemmene i klyngen.

Publisert 8. april 2022
Revidert 8. april 2022
Skrevet av linda-theres
Aviant er nytt medlem i klyngen
Fotokred_hvit Aviant AS
Aviant har god erfaring innen bruk av autonome droner, og ønsker å dele sin kompetanse med medlemmene i NCE Heidner Biocluster. Fra venstre: Herman Øie Kolden, operasjonsansvarlig, Bernhard Paus Græsdal, teknisk ansvarlig og Lars Erik Matsson Fagernæs, daglig leder.

Aviant AS ble stiftet i 2020 da gründerne møttes på Massachusetts Institute of Technology (MIT).

– Selve ideen og bakgrunnen for Aviant ble utløst av ulike logistikkutfordringer under Covid-19 og de europeiske droneforskriftene som trådte i kraft i januar 2021. Behovet for bedre løsninger innen helsesektoren førte også til at vi sikret oss en pilotkontrakt med St. Olavs hospital i Trondheim, forteller daglig leder i Aviant, Lars Erik Fagernæs.

En rekke milepeler på kort tid

I februar 2021 fullførte teamet sin første autonome flytur mellom Trondheim og Røros.

– Denne ruten er på 120 km og var den lengste autonome droneflyvningen over land i Norge, sier Fagernæs. Siden oppstarten har Aviant fløyet en rekke ruter i Skandinavia i ulike værforhold, hvor det har vært vindkast på 18 m/s og temperaturer helt ned til -26 °C.

– Ved utgangen av 2021 hadde vi tre kontrakter i helsesektoren, og vi vant «Stage Two» i den pan-europeiske konkurransen for beste startups som spinner ut av ledende europeiske universiteter. I fjor utførte vi også hjemleveranser av Covid-hurtigtestsett i Sverige, i tillegg til at vi begynte å frakte Covid-prøver fra Røros til St. Olavs hospital i Trondheim, sier Fagernæs.

Fokus på grønn industri

– Vi ønsker å jobbe tettere med selskaper innen grønn industri, og da ønsker vi spesielt å delta i prosjekter eller presentere våre løsninger som et alternativ. Ettersom dronetransport kan gi muligheter for raskere og mer effektiv transport, kan dette bli et vinn-vinn-samarbeid innad i NCE Heidner Biocluster, sier han.

Ønsker å bidra i tverrfaglige prosjekter

Aviant har god erfaring innen bruk av autonome droner, og ønsker å dele sin kompetanse med medlemmene i NCE Heidner Biocluster.

– Vi kan bidra med vår unike kompetanse innen bruk av autonome droner for medlemmene. Vi kan for eksempel veilede i hvilke løsninger som finnes på markedet, eller informere om gode bruksområder for droner, fortsetter han. sier Fagernæs.

I prosjekter kan Aviant tilby både kompetanse innen teknologi og bruke sin teknologi, noe som kan muliggjøre raskere, billigere eller mer effektiv transport for deltagende part.

Et nytt tilskudd til klyngen

– Aviant styrker klyngens forutsetninger for å utvikle nye løsninger og produkter. NCE Heidner Biocluster er en attraktiv utviklingsarena for aktører innen hele verdikjeden for bærekraftig matproduksjon, sier Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster.

– Med Aviant på laget får medlemsbedriftene tilgang til ny og unik kompetanse innen teknologi og droner, som kan bidra inn i arbeidet som gjøres for å effektivisere og utvikle landbruket, sier Haug Berg.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS

Kontakt oss

Ønsker du å snakke med oss, eller booke tid til et møte? Ta direkte kontakt med oss, eller send inn skjemaet så kontakter vi deg.

Kontakt oss

Du kan også ta kontakt med klyngeleder
Gurill Mediaa på e-post: gurill@klosser.no eller mobil: + 47 994 25 914

×

This is your modal content.