Lunsjwebinar: utvikling i norske spisevaner – om folkeskikk og bærekraft

Arrangementsansvarlig : NCE Heidner Biocluster

Lunsjwebinar: utvikling i norske spisevaner – om folkeskikk og bærekraft

8. desember 2020

Webinar 11:00-11:45

Påmelding

NCE Heidner Biocluster inviterer til lunsjwebinar om norske forbrukeres matvaner tirsdag 8. desember kl. 11.00-11.45.

NCE Heidner Biocluster inviterer deltakere i temagruppe for bærekraft, og andre interesserte klyngemedlemmer til webinar med fokus på utviklingen av norske matvaner og forbrukertrender i et bærekraftsperspektiv. 

Foredragsholder er Annechen Bahr Bugge, sosiolog (dr.polit) og forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet – storbyuniversitetet. Hun har i en årrekke forsket på problemstillinger rundt mat og spisevaner, og sitter på stor innsikt knyttet til forbrukerholdninger, -atferd og utviklingstrender knyttet til matmarkedet. Av denne grunn er hun også en populær foredragsholder.

Bahr Bugge ga i 2019 ut boken «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere», en bok om spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid.
I boken har hun kartlagt utviklingen i norske spisevaner. 

Hun er prosjektleder for forskningsprosjektet FoodProFuture, der målet er å utvikle en kunnskapsplattform for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster. Hun har også forsket blant annet på nordmenns holdninger til kjøttfrie spisevaner, GMO og hvordan forbrukere kan påvirkes til å ta sunnere valg i matbutikken.

Det blir tid til spørsmål og diskusjon til slutt.

Webinaret er gratis. 
Lenke til webinaret sendes til alle påmeldte i forkant av arrangementet.
Påmeldingsfrist: 7. desember.

Meld deg på her:

Vennligst velg et gyldig skjema

Spørsmål kan rettes til Brit Rønning Johansen, prosjektleder innovasjon og bærekraft

Kommende arrangementer
FORBEREDT: Biobaserte materialer
Fotokred_hvit Adobe Stock
FORBEREDT: Biobaserte materialer

06. mai 2024 Microsoft Teams
14:00-15:00

Se program
Framtidsrettet effektivitet: Hvordan Völur gjennom bruk av AI optimaliserer kjøttindustrien
Fotokred_hvit Adobe Stock/NCE Heidner Biocluster
Framtidsrettet effektivitet: Hvordan Völur gjennom bruk av AI optimaliserer kjøttindustrien

28. mai 2024 Microsoft Teams
10:00-11:00

Se program
Virkemiddel-workshop
Fotokred_hvit Linda-Theres Trondsen
Virkemiddel-workshop

Fortløpende

Se program

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS