Arrangementsansvarlig : NCE Seafood Innovation, NCE Blue Legacy og NCE Heidner Biocluster
30. september 2025
Flesland, Bergen 11:00-16:00
PåmeldingVelkommen til en dag for dialog og samspill mellom havbasert og landbasert næring!
Vi inviterer til møte hvor vi legger rette for dialog mellom blå og grønn sektor, setter felles utfordringer på agendaen og hvor vi søker ytterligere samspill på tvers som kan bidra til løsninger.
Her vil du møte sentrale aktører både fra havbasert og landbasert næring, representanter fra ekspertgruppen for samfunnsoppdraget for bærekraftig fôr og få en oppdatering på pågående prosjekter i regi av Land møter Hav samarbeidet mellom NCE Seafood Innovation, NCE Heidner Biocluster, NCE Blue Legasea og Biotech North.
For landbasert næring/grønn sektor er det Prosjekt: Fremtidsfôr og NCE Heidner Biocluster som er arrangør.
PROGRAM:
11:00-13:30 | ||
Velkommen og introduksjon av opplegg | Solveig Holm | NCE Seafood Innovation |
Klyngene presenterer verdikjedene | ||
Samfunnsoppdrag for bærekraftig fôr – Status og videre prosess | Tor Eirik Homme | Grieg Seafood |
Utnyttelse av restråstoff fra kylling som proteinkilde i laksefôr | Bjarne Hatlem | Nofima |
Blåskjell som fôrråvare (Blue Mussel Feed) | Malin Kleppe / Miriam Emilie Donovan | Ocean Forest / Lerøy Ocean Harvest |
Fleksibel bioraffineriteknologi for foredling av norske restråstoff til høgverdige produkt lokalt (FlexBio) | Nils Kristian Afseth | Nofima |
Hindrer salt sirkulære verdikjeder i havbruk? | Elise Sæle Dahle | Land møter hav |
Grasprotein som råvare inn i kraftfôr | Kim Viggo Weiby | Animalia |
Hvordan jobbes det med nye fôrråvarer? | Ronja Amalie Meløy | BioMar |
Hvordan jobbes det med nye fôrråvarer? | Dag Henning Edvardsen | Norgesfôr |
Regelverksendring for gjensidig gevinst mellom blå og grønn sektor; hvordan og hvorfor | Gorm Sanson | Felleskjøpet |
13:30-14:30 Lunsj | ||
14:30-16:00 Workshop og dialog |
11. august 2025 Grandgården i Arendal
11:00-14:00
Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.
2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS