Arrangementsansvarlig : Viken fylkeskommune
30. august 2023
Kirkerudveien 6, 3410 Sylling 18:00-21:00
PåmeldingHvordan gode idéer kan skape mer verdi for gården og næring i tilknytning til landbruket!
Viken fylkeskommune inviterer til seminar på gården til Simen Myhrene, en av Norges største og mest innovative jordbærprodusenter.
Gjennom dette seminaret blir du inspirert av suksessfulle gründere, og får lære mer om hvordan du kan utvikle din idé til en attraktiv forretning. Målgruppen er bønder og andre som er interessert i nytenkning rundt mat og teknologi for et mer lønnsomt og miljøvennlig landbruk.
Velkommen – mingling og servering
Hvordan møte fremtiden som bonde?
Bonde Simen Myhrene forteller om veien til en å bli en av Norges største produsenter av jordbær. Han deler sine erfaringer med å ta i bruk ny teknologi (også egenutviklet) i produksjonen, samt hvordan de jobber med produkt- og merkevareutvikling i Ekeberg Myhrene.
Bærekraft som endringsdriver for norsk matproduksjon
Brit Rønning Johansen, NCE Heidner Biocluster/Klosser Innovasjon.
Ruger du på en idé som kan gi nye inntekter?
Anne Marit Rødland og Tone Blixøen, kompetansemeglere i Viken fylkeskommune forteller om hvordan du kan få hjelp til å utvikle ideen og finansiere prosjektet.
Lokalmat som forretningsidé
Vurderer du å produsere lokalmat? Fra Cecilia Kippe, Rådgiver Nofima, får du høre om hvordan Lokalmatprogrammet og Nofimas testfasiliteter kan hjelpe deg til å lykkes. Hun vil også dele suksesshistorier fra vellykkede lokalmatprosjekter– nøkkelfaktorene som gjorde at de lyktes.
Landbruksteknologi – kommersielle muligheter
Norsk landbruk og våre bønder påvirkes av globale megatrender. Nye påbud og forbud gjør at vi må omstille matproduksjonen, men her ligger det også kommersielle muligheter. Agrifoodtech Norway forteller om disse megatrendene, og hvordan bonden og agritech-gründeren kan få støtte til å realisere spennende ideer.
Omvisning i jordbærproduksjonen til Ekeberg Myhrene.
Ekeberg Myhrene, Nofima, Buskerud Bondelag, Klosser Innovasjon, Agrifoodtech Norway.
Dato og tid: Onsdag 30. august kl. 18.00-21.00
Sted: Kirkerudveien 6, 3410 Sylling (40 minutter fra Oslo S)
Påmeldingsfrist: Innen tirsdag 29. august 12.00
Servering inkludert smaksprøver på Myhrenes saftige og søte jordbær!
Har du spørsmål, kontakt Tone Blixøen på telefon 413 14 891 eller tone.blixoen@nulloutlook.com
22. januar 2025 Thon Hotel Victoria, Strandgata 21, 2317 Hamar
09:30-14:00
Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.
2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS