Arrangementsansvarlig : NCE Heidner Biocluster
8. desember 2020
Webinar 11:00-11:45
PåmeldingNCE Heidner Biocluster inviterer til lunsjwebinar om norske forbrukeres matvaner tirsdag 8. desember kl. 11.00-11.45.
NCE Heidner Biocluster inviterer deltakere i temagruppe for bærekraft, og andre interesserte klyngemedlemmer til webinar med fokus på utviklingen av norske matvaner og forbrukertrender i et bærekraftsperspektiv.
Foredragsholder er Annechen Bahr Bugge, sosiolog (dr.polit) og forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet – storbyuniversitetet. Hun har i en årrekke forsket på problemstillinger rundt mat og spisevaner, og sitter på stor innsikt knyttet til forbrukerholdninger, -atferd og utviklingstrender knyttet til matmarkedet. Av denne grunn er hun også en populær foredragsholder.
Bahr Bugge ga i 2019 ut boken «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere», en bok om spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid.
I boken har hun kartlagt utviklingen i norske spisevaner.
Hun er prosjektleder for forskningsprosjektet FoodProFuture, der målet er å utvikle en kunnskapsplattform for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster. Hun har også forsket blant annet på nordmenns holdninger til kjøttfrie spisevaner, GMO og hvordan forbrukere kan påvirkes til å ta sunnere valg i matbutikken.
Det blir tid til spørsmål og diskusjon til slutt.
Webinaret er gratis.
Lenke til webinaret sendes til alle påmeldte i forkant av arrangementet.
Påmeldingsfrist: 7. desember.
Spørsmål kan rettes til Brit Rønning Johansen, prosjektleder innovasjon og bærekraft.
31. oktober 2024 Hamar kulturhus
10:00-14:00
Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.
2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS