FORBEREDT: Webinar om «From Farm to Fork»

Arrangementsansvarlig : NCE Heidner Biocluster

FORBEREDT: Webinar om «From Farm to Fork»

1. juni 2022

10:00-11:00

NCE Heidner Biocluster inviterer til webinar om EUs matstrategi – From Farm to Fork.

Som en del av Europakommisjonens overordnede strategi for grønn økonomisk vekst – Green Deal, ble en egen matstrategi: «From farm to fork» lagt fram 20. mai 2020. Det er ventet at strategien vil få betydning for Norge, blant annet i forbindelse med endringer i matregelverket, knyttet til handel mellom Norge og EU-land, og som inspirasjon for norske ambisjoner og målsettinger innen mat og landbruk.

Stortinget skriver at strategien vil gjøre en positiv forskjell på måten vi produserer, kjøper og forbruker matvarer på. Det understrekes at landbruksaktørene spiller en sentral rolle i omstillingen. Kommisjonen mener at man ved å gjøre bærekraft til Europas varemerke, vil åpne nye forretningsmuligheter og utvide inntektskildene til bønder.

Blant tiltakene i strategien er reduksjon av plantevernmidler, kunstgjødsel og antibiotikabruk. Nye regelverk og merkeordninger for bærekraft, herunder dyrevelferd og helse er også fokus.

Foredragsholdere er Stein Ivar Ormsettrø og Magnar Sundfør er ansatte ved EU-delegasjonen i Brussel som Spesialutsending for hhv. matpolitikk og landbruk. De vil gi oss en innføring i «From Farm to Fork» og si litt om betydning for norsk matproduksjon og norske landbruksbedrifter framover. Det vil bli mulighet til å stille spørsmål.

Arrangementet er åpent og gratis for medlemmer i NCE Heidner Biocluster. For å motta link til webinaret, send påmelding til prosjektleder for innovasjon og bærekraft, Brit Rønning Johansen.

FORBEREDT- webinarene er en del av en serie korte og konsise foredrag rettet mot ledere og nøkkelpersoner som ønsker å være «forberedt» på endringene som følger med samfunnets økte fokus på klima og bærekraft. Forberedt-webinarene arrangeres den første onsdagen i hver måned.

Kommende arrangementer
Innspillsmøte for økt nordisk biosamarbeid
Fotokred_hvit Pexels
Innspillsmøte for økt nordisk biosamarbeid

05. mars 2024 Webinar/Microsoft Teams
11:00-12:00

Se program
FORBEREDT: Bærekraftsinnovasjon
Fotokred_hvit Rakel J. Berg
FORBEREDT: Bærekraftsinnovasjon

06. mars 2024 Webinar/Microsoft Teams
13:00-14:00

Se program
Pitch-trening
Pitch-trening

07. mars 2024 Digitalt/Zoom
09:00-10:30

Se program

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS