FORBEREDT: LCA som verktøy for å dokumentere bærekraft

Arrangementsansvarlig : NCE Heidner Biocluster

FORBEREDT: LCA som verktøy for å dokumentere bærekraft

27. april 2022

Microsoft Teams 13:00-14:00

Livsløpsvurdering eller Life Cycle Assessment (LCA) er måten man beregner den totale miljøbelastningen fra et produkt på, gjennom alle faser av livsløpet. Mange bedrifter har begynt å bruke dette for å si noe om hvor bærekraftige produktene sine er.

Foredragsholder Hanne Fjerdingby Olsen er post doc ved fakultet for biovitenskap ved NMBU og jobber med utvikling av kunnskap om bærekraftig matproduksjon og matsystemer. Hun leder et prosjekt (LIVESTOCK) som utvikler LCA-modeller for norsk husdyrproduksjon, og deltar også i flere andre prosjekter som arbeidspakkeleder og jobber med blant annet dokumentasjon av bærekraft og utvikling av rammeverk for dette. Hun kommer til å fortelle om det prinsipielle rundt bruken av LCA, både metoden i seg selv og gi et overordnet kritisk perspektiv rundt dokumentasjon av bærekraft. Det vil bli tid til diskusjon og spørsmål.

Arrangementet er gratis for medlemmer i NCE Heidner Biocluster. For å motta link til webinaret, send påmelding til brit@nullklosser.no.

FORBEREDT- webinarene er en del av en serie korte og konsise foredrag rettet mot ledere og nøkkelpersoner som ønsker å være «forberedt» på endringene som følger med samfunnets økte fokus på klima og bærekraft. Forberedt-webinarene arrangeres den første onsdagen i hver måned.

Kommende arrangementer
Innspillsmøte for økt nordisk biosamarbeid
Fotokred_hvit Pexels
Innspillsmøte for økt nordisk biosamarbeid

05. mars 2024 Webinar/Microsoft Teams
11:00-12:00

Se program
FORBEREDT: Bærekraftsinnovasjon
Fotokred_hvit Rakel J. Berg
FORBEREDT: Bærekraftsinnovasjon

06. mars 2024 Webinar/Microsoft Teams
13:00-14:00

Se program
Pitch-trening
Pitch-trening

07. mars 2024 Digitalt/Zoom
09:00-10:30

Se program

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS