FORBEREDT: Landbrukets arbeid med klimakutt

Arrangementsansvarlig : NCE Heidner Biocluster

FORBEREDT: Landbrukets arbeid med klimakutt

2. november 2022

Microsoft Teams 13:00-14:00

Påmelding

NCE Heidner Biocluster inviterer til FORBEREDT-webinar om landbrukets arbeid for klimakutt, med Johanne Sæther Houge, daglig leder i Landbrukets Klimaselskap og klimaspydspiss bonde Marthe Ilseng Spangen.

Landbrukets klimaplan ble lansert våren 2020 og omhandler åtte satsingsområder for hvordan næringa skal kutte sine utslipp med 5 millioner tonn CO2-ekvivalenter i perioden 2021-2030. Det første satsningsområdet er at alle norske bønder skal ta i bruk en klimakalkulator på sin gård innen 2025 og få god klimarådgivning. Dette arbeidet er organisert i Landbruket klimaselskap.  Dette digitale verktøyet gir bonden oversikt over muligheter for klimagasskutt og økt opptak av karbon på gårdsnivå.

Johanne Sæther Houge er daglig leder i Landbrukets Klimaselskap og næringspolitisk rådgiver for Norges Bondelag. Hun har bred erfaring innenfor skjæringspunktet politikk og næringsutvikling og har bakgrunn fra miljøbevegelsen. I webinaret vil hun gi en innføring i hva klimasmart landbruk er, gi eksempler på tiltak som det jobbes med, og gi oss en liten status på hvordan næringa ligger an med tanke på å nå målene satt i klimaplanen.

Marthe Ilseng Spangen er Klimasmarte Spydspissbonde og driver med gris, korn og grovfôrproduksjon på Løten. Hun er utdannet sykepleier og agronom, og tok over hjemgården i 2013. Marthe vil presentere hvordan hun har bruk klimakalkulatoren og tiltak på hennes gård.

Arrangementet er gratis og åpent for ansatte i medlemsvirksomheter i NCE Heidner Biocluster. Påmelding kreves (se knapp øverst).

FORBEREDT- webinarene er en del av en serie korte og konsise foredrag rettet mot ledere og nøkkelpersoner som ønsker å være «forberedt» på endringene som følger med samfunnets økte fokus på klima og bærekraft. FORBEREDT-webinarene arrangeres den første onsdagen i hver måned.

Kommende arrangementer
Sett av datoen! Land møter hav-fôrum 18. september på Gardermoen 
Fotokred_hvit Land møter Hav
Sett av datoen! Land møter hav-fôrum 18. september på Gardermoen 

18. september 2024 Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport
10:00-16:00

Se program
Finansieringshjelp til ditt prosjekt
Fotokred_hvit Linda-Theres Trondsen
Finansieringshjelp til ditt prosjekt

Fortløpende

Se program

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS