Styrker AI-kompetansen for AgriFoodTech-virksomhetene i Norge 

The AgriFoodTech AI Initiative er et skreddersydd program fra NCE Heidner Biocluster som er utviklet for å øke kompetansen innen kunstig intelligens (AI) og sikre effektiv implementering og utnyttelse av AI-teknologi i AgriFoodTech-virksomheter.  

Publisert 8. mai 2024
Revidert 23. mai 2024
Skrevet av linda-theres
Styrker AI-kompetansen for AgriFoodTech-virksomhetene i Norge 
Fotokred_hvit Adobe Stock/KI
The AgriFoodTech AI Initiative er et skreddersydd program fra NCE Heidner Biocluster som er utviklet for å øke kompetansen innen kunstig intelligens (AI) og sikre effektiv implementering og utnyttelse av AI-teknologi i AgriFoodTech-virksomheter.

– Allerede 22. mai arrangerer vi et viktig informasjonsmøte for NCE Heidner Bioclusters partnervirksomheter, AgriFoodTech Norway og andre nøkkelaktører i verdisirkelen for matproduksjon. På møtet lanseres The AgriFoodTech AI Initiative, der hovedmålet er å forbedre effektivitet, bærekraft og innovasjon i matproduksjonsindustrien gjennom styrket AI-kompetanse, forteller Anja Løkken Stokke, prosjektleder digitalisering i NCE Heidner Biocluster. 

Løkken Stokke er programansvarlig for det nye initiativet, og legger til at The AgriFoodTech AI Initiative kan hjelpe med å møte økende matbehov, sikre matberedskap og takle utfordringer knyttet til klimaendringer og ressursknapphet. 

Flere opplever utfordringer knyttet til ulike AI-løsninger 

Vi har observert at mange av våre partnere i NCE Heidner Biocluster står overfor utfordringer knyttet til innføring og anvendelse av AI-løsninger. Dette er utfordringer som kan føre til uheldige konsekvenser for virksomhetene, sier Løkken Stokke.  

Anja Løkken Stokke er programansvarlig The AgriFoodTech AI Initiative.

Med den raske utviklingen innen AI-teknologi er det avgjørende å være godt forberedt og ha tilstrekkelig kompetanse.  

– Vi mener at vårt initiativ vil bidra til å akselerere implementeringen av AI-teknologi i AgriFoodTech-industrien, samt styrke våre partneres globale konkurransekraft, sier Løkken Stokke.  

Styrker AI-kompetansen hos AgriFoodTech-aktører 

Hovedmålet med initiativet er å forbedre effektivitet, bærekraft og innovasjon i matproduksjonsindustrien gjennom styrket AI-kompetanse, som kan hjelpe oss med å møte de økende matbehovene, sikre matberedskapen og takle utfordringer knyttet til klimaendringer og ressursknapphet. 

– I samarbeid med ledende AI-eksperter i Norge har vi i NCE Heidner Biocluster utviklet et skreddersydd program som fokuserer på anvendt teknologibruk, utvikling og optimal utnyttelse av AI-potensialet på tvers av organisasjonen, forklarer Løkken Stokke. 

– Vår klynge er stolt av å være en forkjemper for teknologisk utvikling og digital transformasjon i AgriFoodTech-sektoren, og dette initiativet er et tydelig bevis på det, uttaler Brit Rønning Johansen, daglig leder i NCE Heidner Biocluster. 

– Ved å styrke AI-kompetansen blant AgriFoodTech-virksomhetene, legger vi også grunnlaget for økt effektivitet og innovasjon i matproduksjonssektoren. Dette vil ikke bare hjelpe oss med å møte dagens utfordringer, men også posisjonere oss for fremtiden, avslutter Løkken Stokke. 

Meld deg på The AgriFoodTech AI Initiative


Påmelding innen utgangen av fredag 31. mai på e-post eller telefon til programansvarlig Anja Løkken Stokke.

Det er begrenset antall plasser.

Prioritering til partnere i NCE Heidner Biocluster, AgriFoodTech Norway og virksomheter i verdisirkelen for matproduksjon.

Infomøte 22. mai:

  • 22. mai kl. 10.00-11.00 
  • Agenda 
    • Bakgrunn og formål med The AgriFoodTech AI Initiative 
    • Innhold og struktur i initiativet 
    • Hvem programmet er designet for, og hvordan det kan tilpasses ulike organisasjoner 
    • Veien videre for deltakelse og engasjement 

Eksklusivt tilbud for partnere i NCE Heidner Biocluster og virksomheter fra AgriFoodTech Norway og verdisirkelen for matproduksjon

Spørsmål om programmet? Kontakt programansvarlig: Anja Løkken Stokke, prosjektleder digitalisering i NCE Heidner Biocluster. 


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS