Se opp for store finansieringsmuligheter i Horisont Europa!

EUs nye rammeprogram for forskning og innovasjon, Horisont Europa, er sparket i gang, og det er ventet at arbeidsprogrammene for pilar 2 (globale utfordringer og konkurransedyktig næringsliv) publiseres i juni.

Publisert 12. mai 2021
Revidert 28. mai 2021
Skrevet av Linn
Se opp for store finansieringsmuligheter i Horisont Europa!
Fotokred_hvit Rakel J. Berg

Pilar 2 har et budsjett på hele 53,8 milliarder euro, og utgjør over halvparten av det totale budsjettet til Horisont Europa!

Mat, bioøkonomi, naturressurser, landbruk og miljø

Pilar 2 er delt inn i seks underkategorier, kalt klynger. For medlemmene i NCE Heidner Biocluster er det klynge 6: mat, bioøkonomi, naturressurser, landbruk og miljø som er mest aktuell.

– Her ligger det totalt 9 milliarder euro til disposisjon, og vi mener klyngen har gode muligheter til å motta noe av denne potten, sier Linn Dybdahl, EU-rådgiver i NCE Heidner Biocluster.

Utlysningene er «top down», altså med et definert tema man søker på. EU-kommisjonen ønsker prosjekter innen følgende temaer (destinations):

  1. Biodiversity and ecosystem services
  2. Fair, healthy and environment-friendly food systems from primary production to consumption
  3. Circular economy and bioeconomy sectors
  4. Clean environment and zero pollution
  5. Land, ocean and water for climate action
  6. Resilient, inclusive, healthy and green rural, coastal and urban communities
  7. Innovative governance, environmental observations and digital solutions in support of the Green Deal

– Innen disse temaene lyses det ut midler til både forskningsprosjekter og innovasjonsprosjekter, og det er stort behov for å få inn næringslivsaktører i begge prosjekttyper. Prosjektene skal være store, med samarbeidspartnere fra minimum tre forskjellige land, forteller Dybdahl.

De rundt hundre utlysningene innen pilar 2, klynge 6 publiseres på EUs søknadsportal 22. juni, og søknadsfrist er ventet å være i oktober. Men det er ingen grunn til å vente, det er bare å starte med prosjektetableringen nå. Ønsker du å se utkast til arbeidsprogram og utlysningene, ta kontakt med EU-rådgiveren.

Gode støtteordninger

Det kan være overveldende å gå i gang med et stort EU-prosjekt på egenhånd, men heldigvis er det gode støtteordninger for å hjelpe dere på veien. Klyngen har egen EU-rådgiver som kan bidra i hele prosessen, fra å finne utlysningen som passer for din virksomhet, til å hjelpe til i partnersøk og å lese gjennom søknaden.

Forskningsrådet tilbyr økonomisk støtte i form av PES-midler, som brukes til å dekke tiden som brukes på søknadsskrivingen.

– Kanskje bør man i første omgang ikke ta på seg rollen som koordinator, men bli med inn i et prosjekt som partner eller arbeidspakkeleder. Dette er en unik mulighet til å få erfaring og skaffe europeisk nettverk, sier hun. En fordel er også at størsteparten av skrivejobben utføres av koordinator.

Bli med på matchmaking og finn samarbeidspartnere!

Er du på jakt etter partnere, eller ønsker å finne et eksisterende konsortium å delta i, anbefaler vi deg å delta på europeiske matchmaking-eventer. 3.-4. juni arrangerer ERRIN (European Regions Research and Innovation Network) et slikt event for utlysningene i klynge 6. Arrangementet er digitalt, og her kan man registrere seg som deltager, men også legge inn ønsker om pitching og 1-1 møter. Frist for registrering til dette var 21. mai, men EU-rådgiveren deltar også på vegne av klyngen, og tar imot innspill fra dere.

Spørsmål? – kontakt klyngens EU-rådgiver Linn Dybdahl.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS