Samarbeider på tvers om biovekst

Bioøkonomi skal bidra til å gjøre oss mindre oljeavhengig, men hvor mye vekst er realistisk fra våre bioressurser? Hvordan skal bedriftene få til denne verdiskapingen? Dette var noen av spørsmålene fokuset ble rettet mot under årets Biotown-konferanse.

Publisert 18. november 2020
Revidert 18. november 2020
Skrevet av linda-theres
Samarbeider på tvers om biovekst
Fotokred_hvit Linda-Theres Trondsen
Flere interessante tema ble diskutert under årets Biotown-konferanse på Hamar.

– Hvor mye vekst i verdiskapingen innenfor bioøkonomi er realistisk? Og hvordan skal vi få til denne økningen? åpnet programleder Olav Viksmo Slettan.

Kan tredoble omsetningen på bioressursene

NHO mener at vi kan tredoble omsetningen på bioressursene.

Dette skjer ikke av seg selv, noe som er årsaken til at nettopp biovekst er temaet for årets konferanse.

I dagens seminar ble vi bedre kjent med suksessrike bedrifter som jobber innen bioøkonomi, og som raust delte av sine erfaringer og kunnskap om hvordan de har lyktes, samt delte hvilke planer og tanker de har for fremtiden.

Det grønne skiftet i bioøkonomien

Vi er ute etter et grønt skifte som gir bærekraft og bedre bunnlinje. Da må en kikke på alle mulige elementer som kan få omsetningen opp innenfor det grønne skiftet.

– Biotown er en viktig møteplass for medlemmene i NCE Heidner Biocluster. Konferansen er også en samarbeidsarena for klyngen, der en kan møte nye samarbeidspartnere eller beslutningstakere fra ulike sektorer, sier Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster.

– Selv om dagens koronasituasjon satte en del begrensinger på arrangementet, synes jeg det er interessant og motiverende å se at mange av medlemmene i klyngen var representert i programmet og at de delte av sine erfaringer, fortsetter Haug Berg. Flere av medlemmene i klyngen samarbeider allerede på tvers for å utnytte bioressursene bedre.

Samarbeid kan bidra til innovative løsninger, noe flere av medlemsbedriftene delte sine meninger og erfaringer om i løpet av det tre timer lange arrangementet.

Digitalisering, eksport, sirkulærøkonomi og samhandling for innovasjon og vekst er viktige fokusområder for klyngen, og dette var også noen av temaene som ble diskutert i dag.

Konferansen Biotown har i løpet av de siste årene utviklet seg til å bli en grønn konferanseuke, med flere arrangementer rundt om i regionen.  

Klikk på bildene for større versjon.
Se mer: Opptak fra Biotown Hamar (tilgjengelig frem til 1. desember 2020).


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS