Herde Industrier er nytt medlem i klyngen

Herde Industrier er tatt opp som nytt medlem av NCE Heidner Biocluster. Herde produserer maskiner og utstyr for landbruk og industri. Ifølge markeds- og eksportsjef Henrik Underhaug har de store forventninger til klyngesamarbeidet.

Publisert 31. august 2022
Revidert 26. september 2022
Skrevet av Siv
Herde Industrier er nytt medlem i klyngen
Fotokred_hvit Sverre Hjornevik
Utstyr fra Herde Industrier brukes i produksjonen for Lærdalgrønt. Foto: Herde

Herde Industrier produserer et spekter av førsteklasses landbruksutstyr, og setter sin ære i å være bondens førstevalg. 

– I Herde tilbyr vi bonden gode, enkle, mekaniske produkter. Vi har et ønske om å jobbe sammen i team, og utfordre verden sammen med andre. Kanskje kan vi utvikle enda flere nye redskap som kan forenkle eller gjøre landbruket smartere, sier Underhaug.

Ifølge markedssjefen har de stor tro på norsk landbruk, og anser det å være bonde som verdens viktigste yrke. 

– Skal bidra til å løfte landbruket og eksport-Norge frem

Herde har planer om å utvikle seg til å bli større og bedre rustet for salg i både i inn- og utland.

Underhaug plasserer Herde Industrier sentralt i klyngens verdikjede, og forteller at de delvis samarbeider med noen av klyngens medlemmer. De har store forventninger til medlemskapet i NCE Heidner Biocluster. 

– Vi har en forventning om at medlemskapet i klyngen vil føre til et bra samarbeid og være med på å skape verdier for hele klyngen inn mot landbruk og internasjonalisering. Sammen skal vi løfte landbruket og eksport-Norge frem, utdyper han. 

Salg- og eksportsjef i Herde Industrier, Henrik Underhaug, gleder seg til å samarbeide med andre bedrifter i klynga. Foto: Herde

Fornøyd med nytt medlem i klyngen

Daglig leder i NCE Heidner Biocluster, Kristiane Haug Berg, er glad for at Herde Industrier har valgt å bli medlemmer av klyngen.

-Herde er en viktig industriaktør og utstyrsleverandør. De vil være en god samarbeidspartner i å utvikle prosjekter innen AgriFoodTech. Vi er glade for at Herde ønsker et tettere samarbeid med de andre bedriftene i klynga, sier hun. 

Haug Berg tror Herde Industrier sitt medlemskap i klyngen særlig vil bli bra for å få fortgang på teknologiutviklingen i landbruket og samtidig styrke eksportkompetansen i klynga.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS