Gründermidler ga merverdi for Avisomo

I 2020 mottok NCE Heidner Biocluster koronamidler fra Innlandet fylkeskommune. Klyngeadministrasjonen besluttet at deler av midlene skulle benyttes som støttemidler til klyngens gründermedlemmer. Avisomo, en av våre gründermedlemmer, ønsket hjelp til forretningsutvikling, og la inn en søknad.

Publisert 30. juni 2021
Revidert 30. juni 2021
Skrevet av linda-theres
Gründermidler ga merverdi for Avisomo

– Det var gjennom et av klyngens nyhetsbrev vi ble oppmerksomme på muligheten til å få støtte til å utvikle bedriften, forteller elektroingeniør og gründer i Avisomo, Martin Molenaar. I 2018 startet han og Jo Andre Flåseth Avisomo på Gjøvik. Sammen har de utviklet et hyllesystem med automatisk justering av lys og vanning, som gjør det mulig for grønnsaksprodusenter å dyrke grønnsaker innendørs året rundt.

Søkte om hjelp til generell forretningsutvikling

– I en utviklingsprosess er det mange veier en kan gå, og en må blant annet velge forretningsmodell. Her er det mye å velge mellom, noe som var en utfordring for oss, sier Molenaar.

Timingen for å søke på koronamidler ble perfekt for Avisomo. Gründerne fikk positiv respons på søknaden, og brukte en del tid på å finne ut hva vi ønsket å få hjelp til.

Koblet på Klosser Inkubator

Medlemmer i NCE Heidner Biocluster kan få tilgang til Klosser Innovasjons dyktige inkubatorrådgivere. Klosser Inkubator bistår årlig om lag 60 startups og bedrifter med å utvikle, finansiere og realisere sine startups og forretningsideer.

– Gjennom klyngen fikk vi hjelp av inkubatoren, som satte oss i kontakt med Ole Sverre Spigseth, som blant annet jobber med fokus på strategi-, forretningsutvikling og innovasjon, sier Molenaar.

– Vi fikk midler til å dekke et bestemt antall arbeids- og utviklingstimer med Ole Sverre, og kjemien var god, forteller Molenaar. – Vi jobbet aktivt med forretningsutvikling fra april til juni, og kommer til å holde kontakten også fremover, forsetter han.

– Det er positivt at Klosser Inkubator – som er en del av klyngens innovasjonssystem – også kan knytte kontakter med spennende bedrifter, sier Kristian Bakke Haugen, inkubatorleder i Klosser Innovasjon, og legger ikke skjul på at han synes det er givende at inkubatoren kan bidra inn i arbeidet med å hjelpe klyngens gründerbedrifter med å nå sine mål.

Hjemmelekser og praktisk hjelp

– Jeg synes at mentortjenesten med Ole Sverre har vært super. Han satte av godt med tid til å hjelpe oss, og la opp et løp med ukentlige møter og hjemmelekser slik at vi hele tiden opplevde fremgang. Vi fikk konkret og praktisk hjelp, noe jeg satte veldig stor pris på. Jeg har lært mye jeg ellers ikke hadde fått kunnskap om, samt knyttet kontakter med forskjellige og dyktige folk vi ellers ikke hadde møtt, sier Molenaar.

– Gjennom vårt nettverk og samarbeidet med Ole Sverre har vi eksempelvis fått godt innblikk i hvilken reise robotselskapet AutoStore har hatt og hvordan de oppskalerte bedriften sin, noe som har vært svært lærerikt og inspirerende, fortsetter den unge gründeren.

Veien videre

– Nå har vi en del å gjøre, noe vi er svært takknemlige for. Vi har også fullt opp med ansettelser, og jobber for fremtidig vekst, smiler Molenaar.

– Ole Sverre har gjennom sitt nettverk åpnet mange dører for oss. Neste steg er å finne investorer, og vi har flere i kikkerten, forteller Molenaar, som sammen med med-gründer Jo Andre Flåseth tar Avisomo inn i et spennende marked og bransje der potensialet er enormt.

Tidligere har Avisomo levert mindre systemer for grønnsaksdyrking. Gründerne satser nå nasjonalt, og er i kontakt med flere store gartnerier som de kan levere større systemer til.

– For oss har medlemskapet i klyngen og hjelpen fra inkubatoren i Klosser Innovasjon vært uvurderlig. En ser ikke alle mulighetene selv, og det å ha et nettverk som hjelper en på rett vei har vært trygt og lærerikt, sier Molenaar, som råder andre til å oppsøke hjelp til sine prosjekter.

– Jeg synes dette har vært en interessant og fin prosess å følge, sier Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster. – Midlene fra Innlandet fylkeskommune gav oss muligheten til å bistå medlemsbedriftene våre ytterligere, og det er gledelig å se at klynges innovasjonssystem fungerer, sier hun.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS