Findmy er nytt medlem i klyngen

Findmy er tatt opp som nytt medlem i NCE Heidner Biocluster. Findmy produserer utstyr for elektronisk sporing av dyr, gjenstander og mennesker. Sporingen er satelittbasert, som betyr at en ikke er avhengig av mobildekning. Gründerne jobber innen landbrukssektoren, og har et sterkt ønske om være med å utvikle norsk landbruk i samarbeid med øvrige medlemmer i klyngen.

Publisert 6. november 2020
Revidert 6. november 2020
Skrevet av linda-theres
Findmy er nytt medlem i klyngen
Fotokred_hvit Findmy
Marit Mjøen Solem daglig leder i Findmy, ser frem til å bli kjent med medlemmene i klyngen.

– Som sauebønder har vi god kjennskap til utfordringene sauebønder står overfor i et karrig landskap, sier Marit Mjøen Solem, sauebonde og daglig leder i Findmy. Hun er en pådriver for å få dyrene trygt hjem fra fjellet.

Bringer relevant kompetanse inn i klyngen

– I Findmy er vi seks ansatte, og som bønder har vi ti år med erfaringer, opp- og nedturer, og god kjennskap til beitenæringen, fortsetter Mjøen Solem. Som mangeårig sauebonde vet hun hva som er viktig for kundene – nemlig dyrevelferd, pris og at produkter leverer som forventet.

– Med vår erfaring kan vi bringe relevant kompetanse innen beitenæring inn i klyngen, sier Mjøen Solem, som ser frem til å bli kjent med medlemmene i NCE Heidner Biocluster.
– Sammen med andre aktører i klyngen tror jeg vi kan nå ut til flere og sammen lykkes med ulike prosjekter, fortsetter hun.

Ønsker å utvikle norsk landbruk

– Gjennom fellesskapet i NCE Heidner Biocluster håper jeg vi kan løse utfordringene som finnes i landbrukssektoren, ser Mjøen Solem.

– Jeg vet selv hvor ille det er når et stort antall dyr er savnet, og har erfart hvordan elektronisk sporing forenkler sauesankingen og gjør livet bedre for både dyrene og bonden, forteller hun.

– Vi utvikler teknologien kontinuerlig og jobber for å gjøre systemet enda bedre. De elektroniske bjellene utvikles på Kvikne og produseres hos AXXE i Halden. Vi er stolte av å kunne levere et produkt som er utviklet og produsert i Norge, smiler Mjøen Solem.

Programvaren oppdateres ved behov, og kan brukes på datamaskin, samt lastes ned som app på smarttelefon. Teknologien er også utviklet til å kunne brukes på mer enn sau. Bjellene kan enkelt tilpasses reinsdyr, og teknologien kan benyttes til å spore mennesker, båter og store driftsmaskiner.

Et verdifullt tilskudd til klyngen

– Findmy styrker klyngens forutsetninger for å utvikle nye løsninger og produkter. NCE Heidner Biocluster er en attraktiv utviklingsarena for aktører innen hele verdikjeden for bærekraftig matproduksjon, og nå får medlemsbedriftene tilgang til en ny og spennende spisskompetanse innen beitenæringen, som kan bidra inn i arbeidet som gjøres for å effektivisere og utvikle norsk landbruk, sier Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS