Et trinn opp på pallen!

Denne uken mottok klyngeledelsen i NCE Heidner Biocluster sølvgodkjenning innen Cluster Management Excellence.

Publisert 23. august 2019
Revidert 7. mai 2020
Skrevet av linda-theres
Et trinn opp på pallen!
Fotokred_hvit Linda-Theres Trondsen
Stolt gjeng! Fra venstre Eivind Petershagen fra Innovation Performance, Kristiane Haug Berg og Linn Dybdahl i NCE Heidner Biocluster.

– Vi setter stor pris på denne anerkjennelsen, sier klyngeleder Kristiane Haug Berg i NCE Heidner Biocluster, som favner 50 norske bedrifter med en samlet omsetning på 66 milliarder kroner.

Kommer bedriftene til gode

Haug Berg mener sølvet er et bevis på at klyngeadministrasjonen jobber riktig.

– For å hevde seg internasjonalt og i EU-søknader er denne anerkjennelsen fra ESCA viktig. Den kommer også medlemmene våre – våre 50 bedrifter til gode – og er en viktig motivasjon for videre forbedring, sier klyngeleder Haug Berg.

De 50 medlemsbedriftene jobber med forskning, innovasjon og kommersialisering innen avl, bioteknologi, fôrutvikling og restråstoff.

Fra bronse til sølv

Sist klyngen ble vurdert var i 2013, og NCE Heidner Biocluster ble da hedret med bronse. Klyngen er vurdert på følgende forbedringsområder siden den gang: Ledelse av menneskelige ressurser, arbeidsgrupper og aktiviteter, samt klyngens strategi og handlingsplan.

Klyngen har blitt vurdert av Eivind Petershagen fra Innovation Performance, som er en av to personer i Norge som er godkjent av ESCA til å gjennomføre denne typen godkjenninger.

– NCE Heidner Biocluster viser gjennom arbeidet som er lagt ned i kvalitetsutvikling at klyngen er på god vei til å kunne prestere godt nok for en gold label, som er det høyeste kvalitetsnivået for klyngeledelse, sier Petershagen. Klyngen tilfredsstiller basisnivået for de 31 indikatorene som inngår i «Cluster Excellence», og med fortsatt trykk på dette arbeidet vil en gold label kunne være realistisk i løpet av et år, fortsetter han.

I kriteriene er det sterk fokus på inkludering av medlemmene i strategiarbeid, prosjekter og hvilke tjenester som leveres.

– Gjennom silver label har klyngen allerede dokumentert forbedringsarbeid på strategiarbeid, involvering i arbeidsgrupper og økte ressurser i klyngeledelsen, så dette lover godt for en gold label gjennomgang, sier Petershagen.

NCE Heidner Biocluster er en av fire klynger i Norge med sølvgodkjenning fra European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA).


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS