Bioteknologi ved Høgskolen i Hedmark – en spydspiss innen forskning på spermier

Det svinger på institutt for bioteknologi ved Høgskolen i Hedmark. I løpet av de siste månedene har forskningsaktiviteten innen reproduksjonsbioteknologi blitt styrket betraktelig.

Publisert 17. september 2013
Revidert 27. oktober 2020
Skrevet av kringstad

Nylig ble Dr. Elisabeth Kommisrud ansatt som professor ved Høgskolen. Hun har tidligere jobbet som forsker i Geno og i løpet av den tiden var initativtaker for prosjekter som har ført til etablering av datterselskaper som SpermVital og Cryogenetics. I en periode har hun jobbet ved Høgskolen i Ålesund, men er nå tilbake i Heidnerklyngen og vi ser frem til å jobbe videre sammen med henne. Professoratet er finansiert 50 % Høgskolen, og Arena Heidner har skaffet ekstern finansiering for resten. (25 % hver av Sparebanken Hedmark og Hedmark Fylkeskommune over en 2 årsperiode.)


I disse dager settes det i gang to spennende forskningsprosjekt innen spermier og reproduksjon. Det ene prosjektet skal ledes av professor Elisabeth Kommisrud og det andre skal ledes av førsteamanuensis Frøydis Deinboll Myromslien. Dette er samarbeidsprosjekter der både bedrifter og andre forskningsinstitusjoner er involvert. Prosjektene kan ha stor kommersiell verdi for de regionale bedriftene.Begge prosjektene er finansiert via Regionale Forskningsfond Innlandet. Før innvilging av prosjekter i RFF Innlandet blir søknadene sendt til nasjonal ekspertevaluering. Disse prosjektene fikk høye karakterer og svært positive tilbakemeldinger.


Tilsammen bringer forskningsprosjektene og ansettelsen av en fagkapasitet innen området innen spermier og reproduksjon.
For Arena Heidner er det viktig å stimulere til høy aktivitet innen forskning og innovasjon, så vi er veldig glad for at det skjer så mye på kort tid.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS