Agdir er nytt medlem i klyngen

Agdir er tatt opp som nytt medlem i NCE Heidner Biocluster. Agdir er en uavhengig norsk leverandør av digitale verktøy og rådgivning som gir økt innsikt i vekstforhold og bedre beslutningsgrunnlag til jorddyrkere. Selskapet har et sterkt ønske om være med å utvikle norsk landbruk i samarbeid med øvrige medlemmer i klyngen.

Publisert 1. mars 2022
Revidert 1. mars 2022
Skrevet av linda-theres
Agdir er nytt medlem i klyngen

– Våre løsninger er utviklet og testet for det norske landbruket og egner seg for dagens og fremtidens klimatiske utfordringer, sier André Skoog Bondevik, gründer & CEO i Agdir.

Gir bøndene større kontroll på vekstforholdene

Agdirs produkter kan hjelpe hver enkelt bonde med å forenkle arbeidshverdagen ved å optimalisere innsatsfaktorene og skape innsikt i, og forståelse for hva som skal til for å øke produksjon, kvalitet og lønnsomhet.

– Med kontroll på vekstforholdene kan bøndene ta bedre beslutninger. Agdir har fremtidsrettede og jordnære løsninger for trygg vekst som passer enten det dyrkes poteter, løk, gulrot eller bær. Det betyr økt produksjon, større trygghet og et enklere liv som jorddyrker, forklarer Skoog Bondevik.

Målsettingen har hele tiden vært å utvikle et enkelt og brukervennlig produkt, med røtter i norsk jordbruk.

– Gjennom en app kan bonden strukturere, innhente og sammenstille data fra ulike kilder, og kan for eksempel gjennom sensorer som er plassert i jorden finne ut om plantene har nok næring eller vann, fortsetter han.

Gründer og CEO i Agdir, André Skoog Bondevik.

Ønsker å endre dagens praksis innen norsk matproduksjon

Tilgang på et godt og aktivt nettverk er noe av det viktigste med et medlemskap i NCE Heidner Biocluster.

– For å endre dagens praksis innen norsk matproduksjon trenger vi større påvirkningskraft, og her ser vi at nettverket i NCE Heidner Biocluster i høy grad kan bidra, sier Skoog Bondevik.

– Muligheter for synergier og for å kunne stille sterkere i en mer samfunnsmessig sammenheng, er også viktig for Agdir da verdier som samarbeid og inkludering er essensielt for å kunne løfte norsk matproduksjon til det nivået vi trenger, og da tenker vi spesielt på matsikkerhet, selvforsyning og ikke minst kvalitet og jordhelse, sier han.

– Vi i Agdir kan i klyngen bidra med høy innsikt i en bondes faktiske hverdagsliv, samt tilhørende nettverk direkte ut mot produsenter, sier Skoog Bondevik og legger til at å dele erfaringer fra Agdirs gründerreise også kan gi verdifull informasjon til andre medlemmer i klyngen.

– I likhet med flere av medlemmene i klyngen har også vi internasjonale ambisjoner, og vi har allerede erfart at vi har en del felles nøkkelpartnere vi kan dra nytte av i denne sammenhengen, sier Skoog Bondevik.

Et spennende tilskudd til klyngen

– Agdir styrker klyngens forutsetninger for å utvikle nye løsninger og produkter. NCE Heidner Biocluster er en attraktiv utviklingsarena for aktører innen hele verdikjeden for bærekraftig matproduksjon. Nå får medlemsbedriftene tilgang til en ny og spennende kompetanse innen jordbruksteknologi, som kan bidra inn i arbeidet som gjøres for å effektivisere og utvikle norsk landbruk, sier Kristiane Haug Berg, daglig leder i NCE Heidner Biocluster.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på aktiviteter i klynga.

NCE Heidner Biocluster

NCE Heidner Biocluster
Holsetgata 22
2317 Hamar
post@heidner.no

Innlandet Fylkeskommune Innovasjon Norge Cluster management

Fasilitator

Klosser Innovasjon

2020 © NCE Heidner Biocluster | Dette nettstedet bruker cookies. Se vår personvernerklæring | Utviklet av Dialecta kommunikasjon AS