Vant innovasjonscampen med digitale løsninger for bedre ressursutnyttelse

Vinnerne av landbrukets innovasjonscamp ble presentert under Mat og Landbruk 2020 denne uka. Deltakerne hadde jobbet intensivt over tre samlinger med å klekke ut gode løsninger knyttet til bærekraft og sirkulærøkonomi.

Det ble kåret to vinnere, og dette ble gruppene som hadde utviklet de digitale plattformene «erstatte.no» og «Ikke akkurat standard». Begge vinnerlagene hadde tatt utgangspunkt i problematikken med ressurser på avveie. Vinnerne får 400.000 kroner i prosjektstøtte fra Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd til å videreutvikle ideen sin.

I år var NCE Heidner Biocluster medarrangør sammen med Norsk Landbrukssamvirke. «Vi ser at dersom vi skal lykkes med å ta ut verdipotensialet som ligger i bioøkonomien, så må vi koble personer med ulike bakgrunner, og bedrifter og bransjer må jobbe på tvers. Derfor ønsket vi å være med på å arrangere en innovasjonscamp med fokus på ressursutnyttelse», sier Kristiane Haug Berg, klyngeleder i NCE Heidner Biocluster.

På bildet er campdeltakere Kristoffer Grøv fra Hias IKS, Camilla Vatne fra Prediktor og Marije Oostindjer fra Norilia. De to sistnevnte deltok på hvert sitt vinnerlag.
Presentasjon av årets vinnere under Mat og landbruk 14. januar