Julehilsen 15. desember, 2017

God jul!

Heidner ønsker alle medlemmer og støttespillere en riktig god jul og et godt nyttår! 

 

post@heidner.no
www.heidner.no 

---

CRISPR på agendaen for Heidner

Genredigering, ved bruk av CRISPR, i matproduksjonen er et av temaene som Heidner har fokusert på i 2017. For mange av medlemmene er fremtidens regulering av dette avgjørende for deres konkurransekraft og verdiskaping. Derfor har klyngen i år arrangert 2 workshoper og en paneldebatt rundt temaet, for kunnskapsdeling og meningsutveksling.

I desember laget NRK Ekko et spennende program om CRISPR, ifm. Bioteknologirådets forslag om oppmyking av genteknologiloven. De besøkte bl.a. Graminor og Geno, som forteller om hvordan de ønsker å bruke teknologien i fremtiden. Hør innslaget her.

Heidner samarbeider med Bioteknologirådet om et debattmøte på nyåret. Her vil den norske matbransjen få mulighet til å komme med innspill til Bioteknologirådets utsagn. Dato kommer!

---

Magne Vikøren er ny klyngeleder i Heidner

Magne Vikøren fra Årdal i Sogn starter 2. januar som ny klyngeleder i Heidner.

- Jeg gleder meg til å bli kjent med alle de spennende medlemmene i Heidner-klyngen, og forventer meningsfylte og utfordrende arbeidsdager sammen med et høgkompetent miljø i Innlandet. Det er alt for tidlig å komme med noen forsøk på «valgløfter» av noe slag, bortsett fra at jeg ivrer etter å få mer innsikt i hvordan Heidner-klyngen skal skape bærekraftige løsninger på noen av de største utfordringene vi har i vente, sier Magne Vikøren.

Les mer om Magne.

---

Kalender

Mat og Landbruk 2018
Tirsdag 16.1. Ullevål Business Class

Debattmøte om fremtidens regulering av genredigert mat
Bioteknologirådet, i samarbeid med Heidner. Hamar mars 2018 - endelig dato kommer!

---

Ledige stillinger

Forskningstekniker for grønnsaker og urter (Kapp) (søknadsfrist: 18.12.2017)

---

Ukas tweet