Fredagshilsen 17. november, 2017

God helg!

Dette er et nyhetsbrev fra næringsklyngen Heidner, der vi ønsker å dele nyheter og spennende aktiviteter fra vårt nettverk. Gi oss gjerne tips om saker vi bør skrive om.

post@heidner.no
www.heidner.no 

---

Flotte dager på årets Biotown

Takk til alle som bidro til spennende dager på årets Biotown! Skoleelever, næringslivsledere, forskere og politikere har alle fått sagt sine meninger om bioøkonomi og fremtidens bærekraftige matproduksjon. Vi gleder oss til fortsettelsen! Se smakebiter fra arrangementene i Hamar her:

"Fakta på bordet!" på Hamar katedralskole 7. november viste engasjerte elever med mange interessante spørsmål om genredigering/CRISPR i matproduksjonen. Se film laget av Hamar Katedralskole:

Biotown Food Innovation 8. november i Hamar Kulturhus hadde sterkt fokus på bærekraft, og gav oss mange gode eksempler på innovasjoner som skapte engasjement og debatt:

Se dagen oppsummert i en liten film

Bilde f.v.: Yngve Ekern (Konferansier), Jakob Rukov (Bugging Denmark) og Alvhild Hedstein (Grofondet)

På Biotown Policy Platform 9. november i Hamar Kulturhus ble det diskutert hvordan vi kan løfte oss i bioøkonomien, og vi fikk høre om hvordan andre har fått det til. Dagen ble avsluttet med en paneldebatt:

Bilde f.v: Frank Larsen (Hedmark Kunnskapspark), Thomas Breen (Hedmark Fylkeskommune), Kristin Børresen (Graminor), Erik Dahlèn (Paper Province), Sigridur Thormodsdottir (Innovasjon Norge) og Morten Kristiansen (Moelven)

---

Geno med kjempeinvestering på Store Ree

Mandag 13. november var rundt 70 ansatte, samarbeidspartnere og gjester invitert til åpningen av Genos nye kjønnsepareringslab på Store Ree i Stange. Den nye laben med 4 toppmoderne instrumenter kostet totalt 40 millioner kroner og utgjør Genos største investering noensinne. «Dette gir stor verdi for våre kunder, og er et strategisk meget viktig grep for Geno», sa administrerende direktør Sverre Bjørnstad under åpningen. Les mer.

Les også sak fra NRK

Bilde f.v: Karim Bitar (CEO Genus Plc) og Sverre Bjørnstad (Adm.dir Geno SA) på Genos nye laboratorium på Store Ree i Stange

---

Fremtidens GMO - regulering 

5. desember holder Bioteknologirådet åpent møte med pressekonferanse og lansering av Bioteknologirådets forslag til fremtidig regulering av genmodifiserte organismer (GMO).

Rådet ønsker en god offentlig debatt og dialog om GMO og genteknologiloven. Møtet 5. desember er derfor starten på en nasjonal «høringsrunde» om hvordan fremtidens GMO-er bør reguleres og vi inviterer alle til å komme med innspill.

Rådet vil på nyåret arrangere debattmøter i Bergen, Trondheim, Hamar, Tromsø og København, hvor Heidner er med som arrangør på møtet i Hamar.

Les mer og påmelding.

---

Kalender

Ledige stillinger

Laboratory Engineer IVF (Frist: 24.11.2017)

Veterinarian in embryo production (Frist: 24.11.2017)

---

Ukas tweet