Fredagshilsen 8. september, 2017

God helg!

Dette er et ukentlig nyhetsbrev fra Heidner, der vi ønsker å dele nyheter og spennende aktiviteter fra klyngenettverket. Gi oss gjerne tips om saker vi bør skrive om.

post@heidner.no
www.heidner.no 

Heidner mot Norwegian Centre of Expertise

Heidner-klyngen har vært en del av det nasjonale klyngeprogrammet, støttet av Innovasjon Norge, Forskningsrådet og SIVA siden 2012. I løpet av disse årene har klyngen modnet betraktelig og oppnådd mye, både i form av vekst, økt innovasjonsevne og synlighet. Klyngen består i dag av 45 partnere med en samlet omsetning på over 60 milliarder og over 16000 ansatte. Partnerskapet dekker hele den norske verdikjeden for landbruksbasert matproduksjon og står således i en særposisjon som utgangspunkt for å oppnå resultater som virkelig kan føre til omstilling, nyskaping og en mer bærekraftig matproduksjon.

Potensialet videre er enormt, og nå søker vi formell status som Norwegian Centre of Expertise (NCE). Vi skal løfte oss enda mer når det gjelder innovasjon og utvikling og bruk av ny teknologi. Tenke nytt og kreativt når det gjelder framtidens markeder. Ikke minst skal vi bidra til at bærekraftsfordelene ved norsk matproduksjon styrkes, og omsettes til konkurransefortrinn i enda større grad. Søknaden er sendt og svar ventes i oktober.

---

Bli med på "Veien til maten"

Neste fredag braker det løs med årets Midt i matfatet-festival i Vikingsskipet. Heidner inviterer store og små til å bli med på en "natursti" gjennom verdikjeden som gjør at Norge produserer kanskje verdens beste mat!

Ved å samle alle stemplene på "Veien til maten" er man med i trekningen av billetter til Hunderfossen familiepark.

Veien til maten arrangeres i samarbeid med Nortura, Tine, Felleskjøpet, Hedmark Bondelag, Graminor, Mesterbakeren, Geno, Norsvin, Tyr, Spermvital, og Høgskolen i Innlandet.

Håper vi ses!

---

Food 4.0 - sustainable or not?

Hvordan bidrar løsninger utviklet i Heidner-klyngen til å nå FN's Bærekraftsmål? Bli med å å lære om hvordan bærekraft gir konkurransekraft under Oslo Innovation Week, 26. september på Sentralen i Oslo.

På programmet står:
Ragnhild Nilsen (Leder for det grønne skiftet i Nortura)
Andre Monsrud (Utviklingssjef grønn konkurransekraft, Felleskjøpet Agri)
Sverre Bjørnstad (Adm. dir. i Geno)
Kristin Børresen (Markeds- og kommunikasjonssjef i Graminor)
Morten Finborud (Adm.dir i HIAS IKS)

Mer informasjon og påmelding

---

Kalender

Midt i matfatet - felles Heidner-stand
15.-17. september i Vikingskipet, Hamar. Les mer.

HORIZON 2020: Business opportunities in the circular economy
19. september i Oslo. Les mer.

Food 4.0 - sustainable or not? @ Oslo Innovation Week
26. september kl. 8.30-12 på Sentralen, Oslo. Les mer

Arena Innlandet jobbmesse
26. september kl. 18-21 på Sentralen, Oslo. Les mer

Biotown 2017 - en nasjonal møteplass for aktører innen bioøkonomien
7.-9. november i biobyen Hamar. Se biotown.no

Ledige stillinger

---

Ukas tweet

Følg Heidner på sosiale medier
Facebook         Twitter         LinkedIn      YouTube