Fredagshilsen 24. mars 17

God helg!

Dette er et ukentlig nyhetsbrev fra Heidner, der vi ønsker å dele nyheter og spennende aktiviteter fra klyngenettverket. Gi oss gjerne tips om saker vi bør skrive om.

post@heidner.no
www.heidner.no

---

Viktig debatt på årsmøte med Geno, Norsvin og Tyr

Denne uken var det tid for årsmøte med Geno, Norsvin og Tyr. Den første dagen var en viktig og spennende temadag hvor de tre organisasjonene gikk sammen om å sette fokus på genredigering og CRISPR-teknologi. Det var tydelig at temaet engasjerte, det var mange spørsmål fra salen. Hva er mulighetene og truslene? Vil næringa ta teknologien i bruk? Klarer politikerne å henge med på den raske utviklingen? Det var enighet om at dette er et tema vi må vi ta stilling til, slik at Norge ikke blir hengende etter når «lyntoget forlater stasjonen».
Les mer.

Les flere saker fra årsmøtet:

Bedre svinegenetikk med genomisk seleksjon
Et årsmøte er over...
Prisdryss på Store Ree

---

Norsk landbruk bruker hele dyret!

Omtrent 30 prosent av Norturas biomasse må brukes til noe annet enn menneskemat, og selskapet ser store muligheter i å utvikle dette til produkter med høyere verdi enn de klarer i dag. Dette kalles "plussprodukter" og er nå et av tre kjerneområder i deres strategi. F.eks. blir norske huder foretrukket til luksusvesker, som Prada, svineblærer brukes til å lage lampeskjermer, og kyllingbein blir snacks i Kina. Les mer og se film:

---

Ny bioøkonomiordning forenkler og styrker

Innovasjon Norge forenkler sine prosesser, og samler nå flere tilskuddsordninger inn under den nye bioøkonomiordningen. Ordningen skal bidra til økt verdiskaping basert på bioressurser fra hav, skog og jord. Les mer.

---

Bioforum 29. mars

Bli med på Bioforum 29. mars kl. 11.30-12.30! Gratis og åpent for alle. Hit kommer Anne Guro Larsgard fra Geno som vil snakke om «Bio-it: moderne genetikk og store datamengder gir stor avlsfremgang». Se invitasjon.

Påmelding til post@heidner.no

---

MAKS-forum: Digital kommunikasjon

Velkommen til frokost-møte med fokus på strategi for web og sosiale medier. Håvard Røste vil snakke om hvordan man lykkes i sosiale medier og gi  nyttige tips og triks. Det vil også være rom for spørsmål og diskusjon av konkrete utfordringer i egen hverdag.

Håvard Røste har nærmere 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi og kommunikasjon. Han har bred erfaring fra arbeid med kommunikasjon, og er ekspert på sosiale- og nye digitale medier. I dag er Håvard prosjektleder i Hamarregionen utvikling med ansvar for blant annet kommunikasjon, kampanjer og markedsføring.

Dato: 06.04.2017, Tid: 09:00-11:00, Sted: Biohus, Hamar.
Påmelding til post@heidner.no innen 31. mars.

---

Kalender

Temalunsj med Hamarregionen Utvikling: VR - hva er det og hva kan vi bruke det til?
28. mars kl. 10-12 på Gregers i Hamar. Les mer her.

Bioforum 29.mars kl. 11.30-12.30: Geno: Bull-IT - genetikk + big data
Med prosjektleder Anne Guro Larsgard, Geno. Påmelding til post@heidner.no

MAKS-forum 6.april kl. 9-11 : Digital kommunikasjon
Med Håvard Røste fra Hamarregionen Utvikling. Påmelding til post@heidner.no

Norwegian Plant Biology Conference
21.-22. juni på Hamar Kulturhus. Påmeldingen er åpen. Les mer her.

---

Ledige stillinger

Trainee, landbruk og samfunn (søknadsfrist 20.04.17)

Erfaren leder for produksjon (søknadsfrist: 26.03.2017)

Driftsoperatør på Stavsberg gjenvinningsstasjon (søknadsfrist: 26.03.2017)

Sommerjobb (søknadsfrist: 03.04.2017)

---

Ukas tweet

Følg Heidner på sosiale medier
Facebook         Twitter         LinkedIn