Invitasjon til Bioforum 29. mars: 

«Bio-it: moderne genetikk og store datamengder gir stor avlsfremgang»

Velkommen til bioforum med Anne Guro Larsgard, som skal lære deg mer om Bull-IT og big data i landbruket.

 

Sammendrag:

Digitaliseringen i landbruket er i full gang med mange spennende prosjekter. Et av disse er Genos store, automatiserte bio-it-system  som ble lansert i februar 2017. Systemet skal kontinuerlig beregne avlsverdien på Norsk Rødt Fe (NRF)-kyr i Norge. Viktige egenskaper som melk- og kjøttproduksjon, fruktbarhet og helse er i en kontinuerlig og dynamisk forbedring. Hastigheten i avlen og farten på forbedringene dobles!

Prosjektleder Anne Guro Larsgard forteller at dette er det første prosjektet der de kombinerer IT og biologi-kunnskaper så tett, og kaller det Geno sitt største Bio-IT-prosjekt hittil.

På bioforum vil hun gå nærmere inn på fordelene ved å kombinere biologi og IT i landbruket, og knytte det opp til framtidig prosjekt omkring Big data i mjølkeproduksjonen. 

Biografi:

Anne Guro Larsgard har utdannelse fra Institutt for husdyrfag ved NMBU - Hun tok en Master i husdyrfag i 1988 og en Phd i husdyravl i 1998. Hun har tidligere jobbet i NSG med saueavl og senere på et nordisk forskningsprosjekt på storfeavl på NMBU. Siden 2002 har hun jobbet i Geno, hvor hun nå er prosjektleder for deres automatiserte Bull-IT prosjekt. 

Når: Onsdag, 29. mars 2017 kl. 11:30-12:30
Hvor: Biohus, rom 109,  Holsetgata 22, 2317 Hamar
Påmelding til: post@heidner.no innen 24. mars.

Vi serverer rundstykker, kaffe og te.